zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Květákový quiche
Autor: Michal Šajmir Květákový quiche

Květákový quiche

Hodnoceno: 4x
S květákem se dá náramně kouzlit. Zkuste ho použít jako náplň do slaného koláče, odmění se vám výbornou chutí, která skvěle pasuje k podzimu. Výborné teplé i zastudena.
do 1 hodiny
6 porcí

reklama

Postup

  1. V misce rozšlehejte 3 vejce, přidejte smetanu a dijonskou hořčici. Důkladně rozmíchejte, dochuťte solí, pepřem, čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem (stačí ho jen špetka – je velmi aromatický!) a nasekanými lístky oregana.
  2. Květákové růžičky předvařte v osolené vodě asi 2–3 minuty, aby zůstal "al dente". Jakmile květák slijete přes cedník, prolijte ho velmi studenou vodou, díky tomu zůstanou růžičky bělostné a pevné na skus.
  3. Listové těsto vyválejte natenko na velikost koláčové formy. Formu vyložte připraveným těstem a pravidelně na něj rozložte růžičky květáku. Mezi květák rozdělte špenátové listy a na půlky rozkrájená cherry rajčátka. Celý quiche poté zalejte připraveným krémem a zasypte nastrouhaným sýrem.
  4. Připravený quiche dejte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 30–40 minut. Podávejte ho ještě teplý, ale skvěle si na něm pochutnáte i druhý den zastudena.
Květákový quiche
Autor: Michal Šajmir Květákový quiche

Květákový quiche  Foto: Michal Šajmir

Květákový quiche. Foto: Michal Šajmir; www.michalsajmir.com

reklama

Související témata: quiche , květák , listové těsto , Hlavní jídla