Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květákový burger

4 porce
do 30 minut
Květákový burger
Květákový burger Autor: Johana Pošová
Hamburgery jsou prostě v módě. Ty domácí jsou plné dobrých surovin a získávají tak post zdravého fast foodu. A což teprve ty zeleninové!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Květákové růžičky vařte v páře doměkka asi 8 minut. Nechte je vychladnout a mezitím si připravte čatní.
  2. Nakrájenou cibuli vsypte do kastrolu na rozehřáté máslo a trochu osolte. Smažte asi 20 minut, až cibule zvláční a začne karamelizovat. Přidejte zbylé přísady a dochuťte.
  3. Fazole nahrubo rozmixujte, přidejte k nim květák a znovu rozmixujte, ale nemixujte příliš, směs by byla matlavá. V misce promíchejte s částí strouhanky, polovinou nastrouhaného čedaru, petrželkou, muškátem, citronovou kůrou a oříšky. Osolte, opepřete, vytvarujte placičky (bude jich asi 6).
  4. Bílek lehce prošlehejte v misce, do druhé si dejte zbylou strouhanku. Placičky potírejte bílkem, obalte ve strouhance a smažte na středním plameni na rozehřátém oleji dozlatova, asi 4 minuty z každé strany. Navrch položte plátky zbylého čedaru a nechte je trochu natavit.
  5. Hamburgery vložte do listů salátu spolu s kolečkem rajčete a podávejte s cibulovým čatní. Můžete je samozřejmě podávat i v hamburgerových žemlích nebo s nasucho opečeným pečivem.
Reklama

Květákový burger  Foto:

Květákový burger, foto: Johana Pošová

Další skvělé a neobvyklé recepty z květáku najdete v podzimním časopise Prima FRESH:

Prima FRESH - podzim 2015

Užijte si podzimní sklizeň s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama