Kurkumový čaj se zázvorem a smrkovým sirupem

Moje hodnocení
3x

Chcete posílit imunitu, ale nejlépe přírodní cestou? Máme pro vás snadné řešení, které je plné zdraví prospěšných látek – domácí kurkumový čaj. Kromě kurkumy v něm nechybí ani zázvor, kardamom, ale také třeba skořice nebo sirup ze smrkových výhonků.

1 porce
10 minut

Suroviny

  • voda 1 l
  • kurkuma (čerstvá kurkuma) 2 kořeny (nebo 2 lžičky mleté)
  • zázvor (čerstvý zázvor) 5 cm
  • čerstvá šťáva z jednoho citronu
  • skořice 2 svitky
  • kardamom 5 semínek
  • sirup ze smrkových výhonků 4 lžíce

Postup přípravy

  1. Do rendlíku dejte vodu a přiveďte k varu.
  2. Kořen kurkumy a zázvoru očistěte a nakrájejte na tenké plátky. U kurkumy doporučujeme použít gumové rukavice, protože má velice výrazné barvivo, které jde jen těžko umýt.
  3. Plátky kurkumy, zázvoru, šťávu z citronu a koření vložte do vroucí vody a nechte 5 minut lehce probublávat. Pak stáhněte z plamene, oslaďte smrkovým sirupem a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kitchen Story

Kitchen Story

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.


Přečtěte si také

Recepty