Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře s rajčatovou omáčkou

4 porce
do 1,5 hodiny
Kuře s rajčatovou omáčkou
Kuře s rajčatovou omáčkou Autor: Pradobroty.cz
Je nějaký recept, na který se můžete spolehnout na 100 %? Toto jídlo je třeba výbornou, vcelku klasickou kombinací! Kuře, rajčatová omáčka, víno? Něco takového nemůže chutnat špatně, tak vyzkoušejte! :)
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Maso omyjte, otřete, osolte a posypte grilovacím kořením (pokud je sůl obsažená v grilovacím koření, maso už nesolte, není to potřeba).
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. 
  3. Troubu zapněte na 200 °C (horkovzduch na 180 °C).
  4. Do větší pánve (ideální by bylo, aby mohla i do trouby) dejte slaninu a na mírnějším plameni ji nechte vyškvařit.
  5. Pak přihoďte cibuli, zvyšte trochu plamen a restujte dozlatova. Přidejte česnek, restujte asi minutu a pak přidejte maso, které pár minut restujte z obou stran. 
  6. Víno promíchejte s protlakem, zalijte směs v pánvi a vše vložte do trouby a pečte asi hodinu dozlatova.
  7. Během pečení občas přelévejte rajčatovou směsí; pokud se směs příliš odpařuje, přidejte vodu (cca 200–300 ml). 
  8. Pokud pánev nejde dát do trouby, maso po opečení na pánvi přendejte do pekáče, do pánve nalijte víno s protlakem a promíchejte se směsí v pánvi.
  9. Chvíli prohřejte a seškrábněte přípečky z pánve do omáčky.
  10. Omáčku pak nalijte do pekáče na maso a pokračujte dle návodu. 
  11. Servírujte ideálně s rýží basmati.
Reklama
Kuře s rajčatovou omáčkou
Kuře s rajčatovou omáčkou
Pradobroty.cz

Pradobroty
Marcela Prachařová

Lásku k jídlu si hýčkám už od dob, kdy jsem byla malé děvče. Tenkrát mi vařila maminka a školní jídelna. Když jsem vyrostla a osamostatnila se, musela jsem si začít vařit a péct sama. Záhy jsem zjistila, že mě to baví a docela i jde, protože mé výtvory chválí nejen můj muž, ale i kamarádi, známí a kolegové v práci.

V roce 2011 jsem se stala "matkou na mateřské" a abych nebyla intelektuálně nevytížená a z péče o potomstvo se nezbláznila, začala jsem jídlo fotit a založila blog Pradobroty.cz.

Na blogu najdete recepty převážně české a evropské a v 90 % takové, kde náročnost a výsledný efekt stojí v rozumném poměru.

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama