Kuře s rajčatovou omáčkou

Moje hodnocení
1x

Je nějaký recept, na který se můžete spolehnout na 100 %? Toto jídlo je třeba výbornou, vcelku klasickou kombinací! Kuře, rajčatová omáčka, víno? Něco takového nemůže chutnat špatně, tak vyzkoušejte! :)

4 porce
90 minut

Suroviny

  • kuřecí maso 4 porce (4 stehenní čtvrtky/8 paliček)
  • anglická slanina 100 g
  • grilovací koření
  • sůl
  • větší cibule 2 ks
  • česnek 5 stroužků
  • bílé víno 250 ml
  • rajčatový protlak 150 g

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájejte na kostičky. Maso omyjte, otřete, osolte a posypte grilovacím kořením (pokud je sůl obsažená v grilovacím koření, maso už nesolte, není to potřeba).
  2. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek na plátky.
  3. Troubu zapněte na 200 °C (horkovzduch na 180 °C).
  4. Do větší pánve (ideální by bylo, aby mohla i do trouby) dejte slaninu a na mírnějším plameni ji nechte vyškvařit.
  5. Pak přihoďte cibuli, zvyšte trochu plamen a restujte dozlatova. Přidejte česnek, restujte asi minutu a pak přidejte maso, které pár minut restujte z obou stran.
  6. Víno promíchejte s protlakem, zalijte směs v pánvi a vše vložte do trouby a pečte asi hodinu dozlatova.
  7. Během pečení občas přelévejte rajčatovou směsí; pokud se směs příliš odpařuje, přidejte vodu (cca 200–300 ml).
  8. Pokud pánev nejde dát do trouby, maso po opečení na pánvi přendejte do pekáče, do pánve nalijte víno s protlakem a promíchejte se směsí v pánvi.
  9. Chvíli prohřejte a seškrábněte přípečky z pánve do omáčky.
  10. Omáčku pak nalijte do pekáče na maso a pokračujte dle návodu.
  11. Servírujte ideálně s rýží basmati.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Pradobroty.cz


Přečtěte si také

Recepty