reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuře po staročesku
Autor: Češka z Česka Kuře po staročesku

Kuře po staročesku

Hodnoceno: 0x
Kuře po staročesku dobře doplní rýže s cibulkou, ale ještě lepší je kombinace s máslovou či nastavovanou bramborovou kaší!
do 1 hodiny

Recept

Kuře a la bažant Foto:

Kuře à la bažant

Pokud se vám už klasické nedělní kuře přejedlo, zkuste ho připravit jako bažanta. Kombinace koření a výsledné chuti se hodí i při přípravě divoké kachničky.

reklama

reklama

Suroviny

Postup

  1. Kuře očistěte, umyjte a naporcujte. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Do pekáče vložte naporcované kuře, osolte ho, přidejte kmín, prolisovaný česnek a rozložte na něj plátky másla.
  3. Nakrájejte slaninu na kousky a přidejte ke kuřeti a na kuře. Umyjte jablka, zbavte je jádřinců, nakrájejte na kousky a přidejte ke kuřeti. Stejně tak cibuli. Kuře podlijte vodou nebo vývarem a vložte do trouby.
  4. Kuře po staročesku při pečení průběžně polévejte vodou, ve které se peče, příp. podle potřeby vodu přidávejte. Nepřilévejte moc, aby se kuře nevařilo, ale peklo do zlatava. Spíše dávejte méně a potom přidávejte.
  5. Upečené kuře vyndejte z trouby a vidličkou rozmačkejte jablka s cibulí, vytvoří se výborný sós!

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

reklama