Suroviny
- naporcované kuře 1 ks (nebo 4 ks kuřecích stehen)
- Slanina 150 g
- Cibule 2 ks
- Bobkový list 4 ks
- nové koření 8 kuliček
- jalovec 10 kuliček
- sušený rozmarýn 1 lžička
- Máslo
- hladká mouka
- Sůl
Článek
22x lákavé recepty na kuřecí stehna v hlavní roli
Kuřecí stehna jsou velmi vděčný kus masa. Jsou sice o něco tučnější než prsa, ale díky tomu si za všech okolností zachovávají šťavnatost. Stehna můžete péct, dusit, smažit...
Postup přípravy
- Cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky a vložte spolu s máslem a veškerým kořením do pekáče.
- Na sporáku na mírnějším plameni restujte asi 10 minut, dokud vše nepustí svoje chutě a vůně.
- Kuře osolte a vložte opéct do pekáče k základu. Podlijte trochou vody, přiklopte a vložte do trouby rozpálené na 200 °C.
- Pečte 40 minut, během té doby maso obraťte a nakonec odkryjte a dopečte.
- Maso vyjměte (udržujte v troubě), pekáč přendejte opět na sporák a zprudka vyduste na tuk, zaprašte hladkou moukou, orestujte, podlijte, dobře rozmíchejte a nechte provářet půl hodiny.
- Pak maso vraťte zpět a prohřejte. Podávejte s bramborovým knedlíkem.