Suroviny
Postup přípravy
- Příprava je velmi jednoduchá. Očištěnou zeleninu nakrájejte na kousky, osolte, opepřete, přidejte posekané bylinky a česnek. Promíchejte s balzamikem a olejem.
- Vložte do pekáčku nebo remosky a mezi zeleninu poskládejte naporcované osolené kuře. Já na kuře používám oblíbené koření od Antonína, ale dejte, jaké vyhovuje vám. Přece jen kuřecí maso je trochu mdlé chuti, tak ho musíte vylepšit.
- Podlijte trochou vody a dejte péct. Remoska je jasná, a pokud budete péct v troubě, tak na 200 °C, nejprve přiklopené cca 40 minut a pak odkryté, aby se vytvořila na kuřeti křupavá kůrčička a zelenina se taky malinko opekla do barvy.
- Občas zeleninu promíchejte. Nakonec přidejte kousek másla, které všechno pěkně ovoní a dochutí. A je hotovo, jiné přílohy není potřeba.