návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kukuřičná polévka s vejcem

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Kukuřičná polévka se ztraceným vejcem
Autor: Slepičárna blog Kukuřičná polévka se ztraceným vejcem
Tato polévka je snadná, rychlá a perfektně zasytí. Když ji navíc doplníte ztraceným vejcem, bude to naprostá bomba!

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli. V hrnci rozehřejte olivový olej s máslem, orestujte na něm cibuli. Přidejte kukuřici a promíchejte, restujte.
  2. Poté vmíchejte tandoori, papriku, česnek a trošku soli a čerstvě namletého pepře. Promíchejte a orestujte.
  3. Zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte přiklopené, dokud nebude kukuřice měkká, trvá to asi 20 minut. Teprve poté přidejte část tymiánu, nechte ho v hrnci chvíli provonět a odstavte.
  4. Mezitím rozehřejte troubu na gril na 200 °C. Přendejte toastový chléb na plech (ideálně dírkovaný) vyložený pečicím papírem, zakapejte olivovým olejem a můžete zlehka posypat solí.
  5. Pečte dozlatova, průběžně kontrolujte, může to zabrat cca 5 minut.
  6. Uvařenou polévku rozmixujte co nejvíc to půjde. Můžete ji přecedit přes síto do jiného hrnce tak, aby tam nezůstaly slupičky z kukuřice.
  7. Pak dochuťte podle potřeby solí a pepřem, zjemněte kokosovým mlékem a prohřejte.
  8. Polévku ozdobte na talíři lístky tymiánu, zakapejte olivovým olejem, podávejte se ztraceným vejce a opečeným toastem.
  9. Jak na ztracené vejce? V menším hrnci přiveďte vodu k varu, musí jí být tolik, aby se v ní ponořila vajíčka.
  10. Připravte mističku (nebo klidně rovnou čtyři), tu vyložte potravinářskou fólii, prsty nebo mašlovačkou fólii potřete olivovým olejem a opatrně do ní vyklopte vejce.
  11. Nahoře fólii zavažte provázkem tak, aby se k vajíčkům nedostala voda. Všechny čtyři vajíčka takto zavázaná ponořte do vroucí bublající vody a nechte vařit max. 2 minuty.
  12. Poté opatrně rozbalte, ozdobte jimi polévky a u stolu si je pěkně rozřízněte ostrým nožem, ať vám žloutek vyteče.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: polévka , kukuřičná polévka , Hlavní jídla