Najděte si recept
Na co máte chuť?

Krůtí prsa plněná nivou
Krůtí maso má velmi jemnou chuť, proto mu sluší spojení s výraznějšími chutěmi. Pokud ho naplníte sýrem s modrou plísní a sušenými rajčaty, určitě vás výsledek mile překvapí.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- krůtí prsa 300 g
- Niva 100 g
- sušená rajčata v oleji 1 hrst
- kuřecí vývar 1 dl
- Olivový olej
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Z krůtího masa uřízněte přes vlákno dva steaky, ostrým nožem do nich udělejte otvor, který zvětšete pomocí vařečky. Maso naplňte kousky sýra a překrájenými rajčaty. Spíchněte párátky nebo kovovými jehlami. Lehce osolte, opepřete a potřete olejem.
- Opékejte ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak přilijte horkou vodu nebo vývar, přiklopte pokličkou a duste asi 20 minut. Když se tekutina vyvaří, nezapomeňte ji doplnit. Servírujte s rýží nebo těstovinami.
- Prima tipy: Kuřecí maso je na tento recept také vynikajicí. S náplní si můžete vyhrát. Výborný je třeba sýr typu camembert nebo Vltavín. Se solí opatrně, sýr je slaný sám o sobě.
Krůtí prsa plněná nivou. Foto: Tak vařím já
Tak vařím já
125 receptů pro vytížené ženy
Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.
Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.
Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.