Suroviny
- krůtí prsa 600 g
- anglická slanina (plátky ) 100 g
- smetana ke šlehání (33 % tuku) 250 ml
Postup přípravy
- Krůtí prso zbavte případných povrchových blan. Podélně, podle svalových vláken, ho rozřízněte na hranolky široké i vysoké 4 cm a pak je překrájejte na kostky. Každý kus zabalte do plátku slaniny. Nemusíte ji upevňovat, udrží se na mase sama.
- Rozehřejte pánev na středně silném stupni a vložte do ní obalené masové kostky překrývajícími se kousky slaniny dospod. Opékejte nejméně 5 minut dozlatova. Obraťte a pokračujte dalších pět minut po druhé straně.
- Přilijte smetanu a jakmile se začne vařit, ztlumte teplotu a nechte ji 5 minut zvolna pobublávat, až lehce zhoustne.
- Maso rozdělte na talíř, zalijte smetanovou omáčkou a podávejte s pečivem nebo špeclemi.
Krůtí kostky ve slanině podle Florentýny Zdroj: Hovory s řezníkem