Krůtí kostky ve slanině podle Florentýny
Zdroj: Hovory s řezníkem
Krůtí kostky ve slanině podle Florentýny
Zdroj:
Hovory s řezníkem
Hledáte-li dietní maso, které všem chutná, sáhněte po krůtím prsu. A pak ho doplňte výraznějšími surovinami – bylinkami, kořením, smetanou nebo slaninou. Kostky masa obalené ve slanině vypadají nádherně, lákavě voní a určitě se z nich stane večírkový hit nebo záchrana rychlých teplých večeří.
Postup přípravy
-
Krůtí prso zbavte případných povrchových blan. Podélně, podle svalových vláken, ho rozřízněte na hranolky široké i vysoké 4 cm a pak je překrájejte na kostky. Každý kus zabalte do plátku slaniny. Nemusíte ji upevňovat, udrží se na mase sama.
-
Rozehřejte pánev na středně silném stupni a vložte do ní obalené masové kostky překrývajícími se kousky slaniny dospod. Opékejte nejméně 5 minut dozlatova. Obraťte a pokračujte dalších pět minut po druhé straně.
-
Přilijte smetanu a jakmile se začne vařit, ztlumte teplotu a nechte ji 5 minut zvolna pobublávat, až lehce zhoustne.
-
Maso rozdělte na talíř, zalijte smetanovou omáčkou a podávejte s pečivem nebo špeclemi.
Krůtí kostky ve slanině podle Florentýny
Zdroj: Hovory s řezníkem
Krůtí kostky ve slanině podle Florentýny
Zdroj:
Hovory s řezníkem