Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Zdroj: Jíme zdravě ze spíže
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Zdroj:
Jíme zdravě ze spíže
Zeleninové placičky jsou oblíbené v Indii, kde často slouží jako hlavní chod. Tyhle ozvláštňuje uzené tofu a o pikantní švih se postará kari koření. Pokud vám nevoní, zaměňte ho za kurkumu.
Postup přípravy
-
Tofu nastrouhejte nahrubo do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo k tofu. Přidejte vejce, mouku, bazalku, kari koření, špetku soli a pepře a promíchejte na hladké těsto.
-
Ve větší pánvi rozehřejte olej. Lžící nebo naběračkou dávejte na rozehřátou pánev těsto a rozetřete ho na menší placku. Na pánev by se měly vejít zhruba čtyři najednou. Opékejte je na středním stupni 2–4 minuty z každé strany.
-
Upečené placky podávejte s bílým jogurtem a oblíbeným salátem.
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou 2
Zdroj: Jíme zdravě ze spíže
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou 2
Zdroj:
Jíme zdravě ze spíže