Najděte si recept
Na co máte chuť?

Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Zeleninové placičky jsou oblíbené v Indii, kde často slouží jako hlavní chod. Tyhle ozvláštňuje uzené tofu a o pikantní švih se postará kari koření. Pokud vám nevoní, zaměňte ho za kurkumu.
do 1 hodiny
16 ks porcí
Suroviny (16 ks porcí)
- uzené tofu 200 g
- větší mrkve 3 ks (300 g)
- vejce 4 ks
- celozrnná hladká špaldová mouka 60 g
- sušená bazalka 1 lžička
- mleté kari koření 1 lžička
- olivový olej 2 lžíce
- sůl a čerstvě namletý pepř
- bílý jogurt k podávání
- (zeleninový) salát k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Tofu nastrouhejte nahrubo do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo k tofu. Přidejte vejce, mouku, bazalku, kari koření, špetku soli a pepře a promíchejte na hladké těsto.
- Ve větší pánvi rozehřejte olej. Lžící nebo naběračkou dávejte na rozehřátou pánev těsto a rozetřete ho na menší placku. Na pánev by se měly vejít zhruba čtyři najednou. Opékejte je na středním stupni 2–4 minuty z každé strany.
- Upečené placky podávejte s bílým jogurtem a oblíbeným salátem.
Jíme zdravě ze spíže
Trojice známá svým úspěšným blogem Fitrecepty ukazuje, jak lze jíst zdravě, dobře a chutně. Tažení za lepší stravování začalo blogem a pokračovalo kuchařkou Jíme zdravě s Fitrecepty, ke které se přidalo už pět dalších knih. Ta poslední se jmenuje Jíme zdravě ze spíže a vychází z běžných surovin, které má doma každý. Jednoduché postupy, 70 snadných, a přesto vyvážených, dobrých a lehce stravitelných receptů a praktický seznam surovin na nákup a tipy na skladování potravin činí z této knihy nepostradatelného průvodce zaměstnaných rodičů, prarodičů i singles, kteří chtějí dobře jíst a přitom nestrávit v kuchyni věčnost.