reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Autor: Jíme zdravě ze spíže Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou

Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou

Hodnoceno: 2x
Zeleninové placičky jsou oblíbené v Indii, kde často slouží jako hlavní chod. Tyhle ozvláštňuje uzené tofu a o pikantní švih se postará kari koření. Pokud vám nevoní, zaměňte ho za kurkumu.
do 1 hodiny
16 ks porcí

reklama

Postup

  1. Tofu nastrouhejte nahrubo do mísy. Mrkev oloupejte a nastrouhejte nahrubo k tofu. Přidejte vejce, mouku, bazalku, kari koření, špetku soli a pepře a promíchejte na hladké těsto. 
  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej. Lžící nebo naběračkou dávejte na rozehřátou pánev těsto a rozetřete ho na menší placku. Na pánev by se měly vejít zhruba čtyři najednou. Opékejte je na středním stupni 2–4 minuty z každé strany. 
  3. Upečené placky podávejte s bílým jogurtem a oblíbeným salátem. 
Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou
Autor: Jíme zdravě ze spíže Křupavé mrkvové placky s uzeným tofu a bazalkou

reklama

Jíme zdravě ze spíže
Bára Hlubučková, Bára Lundgren a Petr Novák

Trojice známá svým úspěšným blogem Fitrecepty ukazuje, jak lze jíst zdravě, dobře a chutně. Tažení za lepší stravování začalo blogem a pokračovalo kuchařkou Jíme zdravě s Fitrecepty, ke které se přidalo už pět dalších knih. Ta poslední se jmenuje Jíme zdravě ze spíže a vychází z běžných surovin, které má doma každý. Jednoduché postupy, 70 snadných, a přesto vyvážených, dobrých a lehce stravitelných receptů a praktický seznam surovin na nákup a tipy na skladování potravin činí z této knihy nepostradatelného průvodce zaměstnaných rodičů, prarodičů i singles, kteří chtějí dobře jíst a přitom nestrávit v kuchyni věčnost. 

www.jimezdrave.cz

Související témata: placky , uzené tofu , mrkev , tofu , bez masa , Malá jídla