Suroviny
- špagety (nebo fettuccine) 300 g
- česnek 1 stroužek
- avokádo 1 ks
- špenát 1 hrnek
- pekanové ořechy 1/2 hrnku
- bazalka 1/4 hrnku
- citronová šťáva 1 lžíce
- voda (z vaření těstovin) 3/4 hrnku
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Těstoviny připravte podle návodu.
- Mezitím vložte zbytek ingrediencí (kromě vody z těstovin) do mixéru a mixujte dohladka. Následně přilévejte 3/4 hrnku "těstovinové vody", můžete i více, záleží na tom, jakou konzistenci omáčky chcete.
- Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou a ihned podávejte. Případně dochuťte solí a pepřem. Doporučujeme konzumovat hned, avokádová omáčka postupně začne hnědnout.