Suroviny
- rostlinný olej 1 lžíce
- zázvor (čerstvý ) 2cm kousek
- česnek 2 stroužky
- cibule 1 ks
- žlutá curry pasta 2 lžíce
- voda 250 ml
- květák (menší ) 1/2 ks
- červená paprika 1 ks
- cuketa (menší ) 1 ks
- cherry rajčata 10 ks
- rybí omáčka 3 lžíce
- cukr krupice 1–2 lžíce
- sterilovaná cizrna (propláchnutá cizrna z konzervy) 250 g
- kokosové mléko 250 ml
- limetková šťáva
- koriandr (čerstvý )
- rýže (nebo rýžové nudle k podávání)
Postup přípravy
- Ve woku nebo v hluboké pánvi orestujte na oleji najemno nasekaný zázvor a česnek, a nahrubo nasekanou cibuli.
- Přidejte do pánve curry pastu, krátce ji zarestujte, ať se trochu rozvoní a přilijte hrkou vodu. Vše rozmíchejte dohladka a přidejte květák rozdělený na růžičky, červenou papriku a cuketu na kostičky a cherry rajčátka na čtvrtky.
- Dochuťte rybí omáčkou a cukrem. Přidejte propláchnutou cizrnu a kokosové mléko. Přikryjte poklicí a duste asi 20 minut, až květák změkne a omáčka lehce zhoustne. Nakonec dochuťte další rybí omáčkou a cukrem, pokud je to potřeba, ale hlavně dochuťte limetovou šťávou, jídlo by mělo být svěží.
- Podávejte s rýží nebo s rýžovými nudlemi, hojně posypané lístky čerstvého koriandru.
PRIMA TIP: Pokud máte raději ostřejší pokrmy, klidně použijte červenou curry pastu. I další suroviny jsou snadno zaměnitelné, hodí se i lilek, brokolice, pak choi, dýně... Místo cizrny můžete přidat i jiný zdroj bílkovin, např. tofu nebo tempeh, ale skvělé jsou i krevety nebo kuřecí či krůtí maso.