Suroviny
- kedlubna 300 g
- vejce 1 ks
- ricotta 100 g
- celozrnná špaldová mouka 60 g
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- hladkolistá petržel (čerstvá)
- řepkový olej 10 g
K podávání na porci
- bílý jogurt 70 g
- sůl
- česnek 1 stroužek
- pažitka (nebo petrželka)
Postup přípravy
- Kedlubnu nastrouháme nahrubo a smícháme s vejcem, ricottou, moukou, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku. Na rozpálený olej klademe pomocí lžíce placičky, které opékáme dozlatova.
- Podáváme s dipem z jogurtu, do kterého jsme prolisovali stroužek česneku a nasekali bylinky podle chuti.
- 1 porce obsahuje: 1375 kJ/327 kcal bílkoviny: 16 g, sacharidy: 38 g, tuky: 12 g