Suroviny
- mladá zelená zelenina (cuketa, hráškové lusky, fazolky, chřest, brokolice...) asi 800 g
- rostlinný olej 2 lžíce
- zelená kari pasta 1 lžíce
- kokosové mléko 400 ml
- rybí omáčka podle chuti 2–4 lžíce
- Med 1 lžíce
- šťáva z 1/2 limety na dochucení
- sůl a čerstvě namletý pepř
Článek
21x kari v hlavní roli
Sbíhají se vám sliny jen při pouhém pohledu na misku voňavého kari? Tak dnes je váš šťastný den, připravili jsme výběr těch nejlepších receptů!
Postup přípravy
- Zeleninu očistěte a pokrájejte na stejně velké kusy. Ve větší hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, vsypte zeleninu a zprudka ji opečte ze všech stran. Zhruba po 5 minutách (čas záleží na velikosti kousků) ji vyjměte na talíř a v prázdné pánvi či hrnci orestujte kari pastu, až se rozvoní. Pokud používáte kupovanou pastu, podlijte ji 1 lžičkou oleje, domácí můžete opéct nasucho.
- Voňavou pastu zalijte kokosovým mlékem a povařte 5 minut. Přilijte rybí omáčku a med, promíchejte a vařte zhruba 2 minuty. Vsypte opečenou zeleninu a povařte zhruba ještě 5 minut. Pozor, ať zeleninu nerozvaříte, měla by zůstat křupavá. Dochuťte limetovou šťávou, případně solí (rybí omáčka dodá jídlu slanost) a pepřem.