Suroviny
- hladká mouka 250 g
- máslo 250 g
- měkký tvaroh 250 g
- vejce (na potření)
- strouhaný parmazán (na posypání)
Všechny díly pořadu Hrdina kuchyně najdete v odkazu:
Odkaz
Hrdina kuchyně
Všechny informace, videa a bonusové materiály o pořadu Hrdina kuchyně najdete ZDE!
Postup přípravy
- Z másla, mouky, tvarohu a špetky soli vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v lednici hodinu odpočinout.
- Pracovní plochu poprašte moukou a z těsta vyválejte plát silný asi 3 mm. Troubu předehřejte na 190 °C. Formičkou vykrájejte kapříky, podeberte je nožem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a posypte nastrouhaným parmazánem.
- Pečte je dorůžova, trvá to asi 15 minut.