Oldřich Matoušek / Bruxx

Kalamáry s pomerančovým máslem a chilli z restaurace Bruxx

Moje hodnocení
5x

Pražská restaurace Bruxx je proslulá především čerstvými slávkami, ale na menu najdete i jiné mořské plody. Sous-chef Oldřich Matoušek se s námi podělil o recept na přípravu čerstvých kalamár. Jejich příprava je velmi rychlá a s pomerančovým máslem s chilli uděláte dojem i na největšího gurmána!

4 porce
30 minut
belgická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout.
  2. Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence.
  3. Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína Chablis.

Restaurace Bruxx: Malá Belgie ve velké Praze

Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních belgických receptur.

Bruxx, Náměstí míru 9, Praha 2 – Vinohrady

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Oldřich Matoušek / Bruxx


Přečtěte si také

Recepty