Suroviny
- kalamáry (čerstvé ) 800 g
- pórek 300 g
- česnek 50 g
- zeleninový vývar 300 ml
- máslo 100 g
- pomeranč 1 ks
- chilli papričky (čerstvé ) 20 g
Postup přípravy
- Připravte pomerančové máslo: změklé máslo vymíchejte s kůrou z 1 pomeranče, pomerančovou šťávou, nakrájeným čerstvým chilli a solí. Takto připravené máslo dejte do lednice ztuhnout.
- Očistěné kalamáry orestujte na pánvi ze všech stran, osolte a přidejte na tenké plátky nakrájený pórek a česnek. Lehce znovu orestujte, zastříkněte zeleninovým vývarem a zredukujte na polovinu, potom přidejte studené pomerančové máslo a omáčku vymíchejte do krémové konzistence.
- Podávejte s bagetou a sklenkou vychlazeného vína Chablis.
Restaurace Bruxx: Malá Belgie ve velké Praze
Čerstvé mušle, křupavé hranolky, vychlazená piva a legendární vafle. To jsou čtyři základní kameny, na kterých byla vystavěna belgická brasserie Bruxx. Pod vedením šéfkuchaře Jana Pípala a generálního manažera Roberta Vaverky připravují menu podle originálních belgických receptur.
Bruxx, Náměstí míru 9, Praha 2 – Vinohrady