Suroviny
Postup přípravy
- Kalamáry vyčistěte. Odstraňte z nich vnitřnosti a průhledný podélný skelet. Od chapadel oddělte část za zobákem a ten posléze vyndejte. Z kalamár stáhněte kůži a ploutvičky a znovu je důkladně omyjte.
- Oloupaný sýr nakrájejte na špalíčky. Kalamáry osolte a opepřete a do každé vložte kus sýra potřený rozdrceným česnekem. Otevřenou část kalamár zašijte párátkem, aby sýr v průběhu grilování nevytekl.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a vložte připravené kalamáry. Restujte je z obou stran dozlatova.
- Zeleninu nakrájejte na kostky. Na druhé pánvi rozpalte olivový olej, přidejte zeleninu, čerstvý tymián, sůl a pepř a restujte do změknutí.
- Opečené kalamáry pokapejte citronovou šťávou a podávejte se zeleninou.
PRIMA TIP: Během svého nákupu se při výběru potravin zaměřte na jejich původ v zemích Evropské unie. Ideální je, pokud se veškerá zemědělská produkce může spotřebovat do pár desítek nebo maximálně stovek kilometrů od místa výroby. Jakékoliv převážení na velké vzdálenosti navíc významně ovlivňuje čerstvost všech zemědělských a potravinářských produktů.
Více informací na: www.zrozeno.eu.