Jemný květákový krém s parmazánem

Moje hodnocení
6x

Sychravé počasí a atmosféra nic moc? Pak vám určitě zvedne náladu miska poctivého hřejivé polévky! Tentokrát můžete ochutnat krém z květáku, rozhodně vás velmi mile překvapí!

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Květák důkladně omyjte a rozeberte na menší kousky.
  2. Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
  3. Ve středním hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli.
  4. Do hrnce poté přidejte květák, zalijte vývarem, osolte a opepřete, květák vařte doměkka.
  5. Poté přilijte smetanu a rozmixujte do hladkého krému.
  6. Nakonec přidejte parmazán a nechte rozpustit.
  7. Podávejte s chlebovými krutony a skvěle funguje i se špenátovým pestem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Milluji


Přečtěte si také

Recepty