Suroviny
- květák (očištěný a zbavený listů) 480 g
- cibule (bílá nebo žlutá ) 120 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí vývar 900 ml
- smetana (15% krémová ) 100 g
- parmazán 30 g
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Květák důkladně omyjte a rozeberte na menší kousky.
- Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
- Ve středním hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli.
- Do hrnce poté přidejte květák, zalijte vývarem, osolte a opepřete, květák vařte doměkka.
- Poté přilijte smetanu a rozmixujte do hladkého krému.
- Nakonec přidejte parmazán a nechte rozpustit.
- Podávejte s chlebovými krutony a skvěle funguje i se špenátovým pestem.
Jemný květákový krém s parmazánem 2 Zdroj: Milluji