Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jemný květákový krém s parmazánem
Sychravé počasí a atmosféra nic moc? Pak vám určitě zvedne náladu miska poctivého hřejivé polévky! Tentokrát můžete ochutnat krém z květáku, rozhodně vás velmi mile překvapí!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- květák (očištěný a zbavený listů) 480 g
- bílá nebo žlutá cibule 120 g
- česnek 1 stroužek
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí vývar 900 ml
- sůl, pepř
- 15% krémová smetana 100 g
- parmazán 30 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Květák důkladně omyjte a rozeberte na menší kousky.
- Cibuli a česnek zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
- Ve středním hrnci rozehřejte olej a orestujte cibuli.
- Do hrnce poté přidejte květák, zalijte vývarem, osolte a opepřete, květák vařte doměkka.
- Poté přilijte smetanu a rozmixujte do hladkého krému.
- Nakonec přidejte parmazán a nechte rozpustit.
- Podávejte s chlebovými krutony a skvěle funguje i se špenátovým pestem.
Milluji
Blog Milluji je zaměřen na racionální způsob života. Naše zdraví a štěstí je ovlivněno nejen správným a kvalitním stravováním, ale také způsobem myšlení a naším celkovým životním stylem. Na tomto blogu najdete inspiraci pro zdravé vaření a pečení, výrobu domácí kosmetiky, motivační články, články o zdraví a také o všech radostech i nástrahách mateřství.
Jmenuji se Kateřina Jašková a víte co? Miluji svůj život :)