zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jarní quiche s hráškem, rajčátky a feta sýrem
Autor: Mamachef Jarní quiche s hráškem, rajčátky a feta sýrem

Jarní quiche s hráškem, rajčátky a feta sýrem

Hodnoceno: 6x
Receptů na chutné quiche není nikdy dost. Během jarních a letních měsíců nemáme chuť na těžká jídla, a proto postupně připravujeme saláty, těstoviny nebo třeba právě slané koláče. Chcete si pochutnat na jarní variaci? Spojte hrášek, rajčata a sýr feta!
do 1,5 hodiny
cca 10 porcí

reklama

Postup

  1. Postup těsto: Ve větší míse smíchejte mouku se špetkou soli.
  2. Máslo nakrájejte na malé kostky a přidejte k mouce.
  3. Prsty vytvořte z másla a mouky drobenku.
  4. Přilijte opravdu studenou vodu a pomocí stěrky začnete od stran vodu přimíchávat k ostatním surovinám, dokud se nezačne tvořit těsto.
  5. Těsto si pak po kouskách berte a pomocí hrany ruky proveďte tzv. frezáž – tlakem těsto jakoby shrnujte. Jde ale o to, aby se mouka dokonale propojila s máslem a vzniklo krásné celistvé těsto.
  6. Všechny kousky pak spojte, lehce prohněťte a z těsta vytvořte kouli, kterou zabalte do potravinové fólie a dejte na cca 30 minut odpočinout do lednice.
  7. Těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše a vložte do máslem vymazané koláčové formy, dno propíchejte vidličkou a položte na něj pečicí papír zatížený fazolemi.
  8. Pozn.: Už se mi několikrát stalo, že se mi těsto drolilo a nešlo válet. Vždy při použití nové mouky nebo másla. Těsto pak vždycky do formy vtlačím pomocí rukou. Určitě jej nevyhazujte, výsledek bude i tak skvělý.
  9. Pečte ve troubě předehřáté na 150 °C asi 20 minut, dokud těsto lehce nezezlátne.
  10. Postup na náplň: Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky.
  11. Na pánvi rozehřejte lžíci másla/přepuštěného másla a na mírném ohni nechte cibuli změknout a lehce zkramelizovat; dejte tomu tak 10–15 minut.
  12. Hotovou cibuli stáhněte z plotny a ještě do horké pánve nalijte smetanu. Vše promíchejte, tak aby se ze dna pánve dostaly všechny připečeniny z cibule do smetany.
  13. Směs osolte, opepřete a jakmile částečně vychladne, přimíchejte ricottu; ochutnejte a popř. dochuťte dle potřeby.
  14. Dále vmíchejte vejce a 2/3 z připraveného hrášku.
  15. Na předpečený korpus rozprostřete rukolu nebo baby špenát a zalijte připravenou směsí, zasypte nadrobenou fetou a zbytkem hrášku.
  16. Pečte na 150 °C asi 45 minut.
  17. Quiche nechte vychladnout a poté uchovávejte v chladu.

TIP: Hotový quiche můžete posypat opět fetou a dozdobit čerstvou zeleninou.

Jarní quiche s hráškem, rajčátky a feta sýrem
Autor: Mamachef Jarní quiche s hráškem, rajčátky a feta sýrem

reklama

Mamachef
Martina Hladjuk

Jmenuji se Martina a jsem foodblogerka, fotografka a maminka žijící v Brně. Gastronomii miluji od malička a svoji vášeň nyní sdílím prostřednictvím svého blogu Mamachef. Název spojuje mé dvě já - tedy mě jako mámu a pak jako kuchařku / foodblogerku.

Nejvíce mě baví tvořit lehce netradiční recepty nebo do receptů tradičních přidat alespoň kapku vlastní inovace. Stejně jako na blogu, tak v mojí knize MAMACHEF Radost v kuchyni, najdete podrobně popsané recepty inspirované kuchyní celého světa.