Suroviny
- hovězí svíčková 600 g
- cibule 1 ks
- paprika 2 ks
- česnek 2 stroužky
- olej 100 g
- žampiony 50 g
- feferonky 1 ks
- kečup (ostrý) 2 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžíce
- červená cibule 1 ks
- těsto (bramborové těsto na bramboráčky)
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Maso, papriky a žampiony nakrájené na kostičky, s nasekaným česnekem, solí a pepřem a trochou oleje dejte do misky a řádně promíchejte.
- Najemno nakrájenou cibulku osmažte na velké pánvi na troše oleje dorůžova. Poté k ní přidejte masovou směs a zprudka orestujte. Přidejte kečup se sladkou paprikou a najemno nakrájenou feferonkou. Dochuťte solí a pepřem.
- Mezitím usmažte na lívanečníku malé bramboráky dozlatova. Na jednu porci připravte 4 ks bramboráčků, které položte na talíř a na ně poklaďte bochánky s hotovou masovou směsí. Zdobte kolečky červené cibule a proužky barevných paprik.
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: