Jak to bylo, šéfe? Špindlerovský guláš s bramboráčky podle Josefa Franka

Moje hodnocení
4x

V osmé epizodě pořadu Jak to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlriech potká se svým učitelem Josefem Frankem, se kterým pracoval hned po vyučení. Zavzpomínají na staré časy a společně uvaří vyhlášený špindlerovský guláš s křupavými bramboráčky.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

Postup přípravy

  1. Maso, papriky a žampiony nakrájené na kostičky, s nasekaným česnekem, solí a pepřem a trochou oleje dejte do misky a řádně promíchejte.
  2. Najemno nakrájenou cibulku osmažte na velké pánvi na troše oleje dorůžova. Poté k ní přidejte masovou směs a zprudka orestujte. Přidejte kečup se sladkou paprikou a najemno nakrájenou feferonkou. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Mezitím usmažte na lívanečníku malé bramboráky dozlatova. Na jednu porci připravte 4 ks bramboráčků, které položte na talíř a na ně poklaďte bochánky s hotovou masovou směsí. Zdobte kolečky červené cibule a proužky barevných paprik.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Josef Frank


Přečtěte si také

Recepty