Jak to bylo, šéfe? Plněný telecí kotlet Panorama podle Josefa Franka
Jak to bylo, šéfe (8) - Plněný telecí kotlet
Moje hodnocení
9x
V osmém díle pořadu Jak to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlreich potkal se svým kuchařským mentorem Josefem Frankem, se kterým pracoval hned po škole. V kuchyni jim to i po tolika letech šlo jako po másle a společně uvařili plněný telecí kotlet.
4 porce
30 minut
Suroviny
telecí
(nebo vepřové kotlety s kostí)
600 g (4 ks)
Do každé kotlety malým, špičatým nožem vytvořte kapsu (řez až ke kosti).
Nádivku připravte na másle a naplňte s ní kotlety. Ty zašpejlujte, osolte a lehce poprašte moukou.
Kotlety opékejte na pánvi dozlatova 4 minuty z každé strany. Maso následně dopečte v předem rozehřáté troubě na cca 180 °C po dobu asi 10 minut. Kotlety musí být propečené až ke kosti.
Do vzniklé šťávy přidejte zbytek másla a maso na talíři tímto výpekem podlijte. Jako přílohu volte různé úpravy brambor nebo zeleninové saláty.