Jak to bylo, šéfe? Plněný telecí kotlet Panorama podle Josefa Franka

Moje hodnocení
3x

V osmém díle pořadu Jak to bylo, šéfe? se Zdeněk Pohlreich potkal se svým kuchařským mentorem Josefem Frankem, se kterým pracoval hned po škole. V kuchyni jim to i po tolika letech šlo jako po másle a společně uvařili plněný telecí kotlet.

4 porce
30 minut

Suroviny

Náplň

Postup přípravy

  1. Do každé kotlety malým, špičatým nožem vytvořte kapsu (řez až ke kosti).
  2. Nádivku připravte na másle a naplňte s ní kotlety. Ty zašpejlujte, osolte a lehce poprašte moukou.
  3. Kotlety opékejte na pánvi dozlatova 4 minuty z každé strany. Maso následně dopečte v předem rozehřáté troubě na cca 180 °C po dobu asi 10 minut. Kotlety musí být propečené až ke kosti.
  4. Do vzniklé šťávy přidejte zbytek másla a maso na talíři tímto výpekem podlijte. Jako přílohu volte různé úpravy brambor nebo zeleninové saláty.

Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Josef Frank


Přečtěte si také

Recepty