Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Recepty
Recepty
Tereza Beránková VÝPEČKY.COM
Pin it

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Jahody v bazalkové krustě

Jahody v bazalkové krustě

Jahody v bazalkové krustě Zdroj: Výpečky.com

  • Zavřít
Jahody v bazalkové krustě

Jahody v bazalkové krustě Zdroj: Výpečky.com

Moje hodnocení
20x

Konečně dozrály české jahody! Jsou tak dobré, že je můžete mlsat jen tak, ale pokud chcete na někoho zapůsobit nebo jen vyzkoušet něco nového, zkuste je obalit v krustě s aromatickou bazalkou.

1 porce
30 minut
Seznam.cz banner

Suroviny

  • jahody
  • čokoládová poleva (bílá poleva dr. oetker)
  • bazalka
  • cukr krupice
  • hmoždíř

Postup přípravy

  1. Jahody omyjte a důkladně osušte. Mezitím nasypte cukr a lístky bazalky do hmoždíře a vše rozdrťte. Vytvoříte tak jasně zelený cukr.
  2. Rozmíchejte bílou polevu ve vodní lázni (můžete použít i bílou čokoládu, ta ale udělá silnější vrstvu). V rozehřáté polevě postupně namáčejte jahody a nechte je odkapat na kovové mřížce. Po chvilce jahody posypte bazalkovým cukrem.

Zdroj receptu

Tereza Beránková VÝPEČKY.COM

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče Maso

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři Sladké

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd Vegetariánské

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Maďarský vepřový perkelt – voňavá klasika plná papriky a šťavnatého masa Maso

Maďarský vepřový perkelt – voňavá klasika plná papriky a šťavnatého masa

Jablíčka na listovém těstě – voňavý dezert, který okouzlí vzhledem i jednoduchostí přípravy Sladké

Jablíčka na listovém těstě – voňavý dezert, který okouzlí vzhledem i jednoduchostí přípravy

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu Recepty

Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu


Přečtěte si také

Nápoje
Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Maso
Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Srdíčko, labuť nebo rosetta. Víte, jak na správný latte art? Poradíme vám!

Srdíčko, labuť nebo rosetta. Víte, jak na správný latte art? Poradíme vám!

Sladké
Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Vegetariánské
Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Maso
Maďarský vepřový perkelt – voňavá klasika plná papriky a šťavnatého masa

Maďarský vepřový perkelt – voňavá klasika plná papriky a šťavnatého masa

Novinky
’Nduja – pikantní poklad z Kalábrie dodá vašemu vaření nezaměnitelný švih

’Nduja – pikantní poklad z Kalábrie dodá vašemu vaření nezaměnitelný švih

Novinky
Novinky na trhu: gin, podzimní medy, čaje i nápoje, nebo elegantní varné desky

Novinky na trhu: gin, podzimní medy, čaje i nápoje, nebo elegantní varné desky

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Polévky
Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem Recepty

Veganské asijské nudle s tofu, zeleninou a houbami – pokrm inspirovaný thajským street foodem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Sladké
Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Jablíčka na listovém těstě – voňavý dezert, který okouzlí vzhledem i jednoduchostí přípravy Sladké

Jablíčka na listovém těstě – voňavý dezert, který okouzlí vzhledem i jednoduchostí přípravy

Skandinávské pletence – kynutý a dozlatova usmažený moučník ovoněný šafránem Sladké

Skandinávské pletence – kynutý a dozlatova usmažený moučník ovoněný šafránem

Maso
Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče

Maďarský vepřový perkelt – voňavá klasika plná papriky a šťavnatého masa Maso

Maďarský vepřový perkelt – voňavá klasika plná papriky a šťavnatého masa

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka Předkrmy a chuťovky

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Vegetariánské
Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Zapečené brambory s houbami a pórkem – vydatné podzimní jídlo z jednoho pekáče Vegetariánské

Zapečené brambory s houbami a pórkem – vydatné podzimní jídlo z jednoho pekáče

Nápoje
Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem Nápoje

Čajový mocktail s kokosovým mlékem a mangovým džusem

Ryby a mořské plody
Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější! Ryby a mořské plody

Domácí Filet-O-Fish jako z „mekáče“ – ještě lepší, křupavější a poctivější!

Polévky
Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub Polévky

Krémová houbová polévka – nejlepší způsob, jak zužitkovat zásoby lesních hub

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka Polévky

Zvěřinové recepty: Lehce pikantní gulášová polévka z divočáka

Předkrmy a chuťovky
Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Zvěřinová paštika s kachními játry na opečeném toustu – delikátní podzimní chuťovka

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce Předkrmy a chuťovky

Pivní karbanátky nakládané na kyselo – tradiční chuťovka podle plzeňské Hospody Na Spilce

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první Předkrmy a chuťovky

Sýrové krokety se žampiony – křupavá dobrota s krémovým srdcem, která zmizí ze stolu jako první

Vegetariánské
Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Závin s lesními houbami a zeleninou – slaná svačina do krabičky i snadný oběd

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd Recepty

Lišky ve smetanové omáčce se zastřeným vejcem – delikátní houbový oběd

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní Polévky

Mexická fazolová polévka se sýrovou quesadillou – ideální do sychravých dní

Sladké
Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Voňavý ořechový koláč s hruškami a skořicí – podzimní pokušení na talíři

Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu Recepty

Thajská kimchi-ananasová smažená rýže s kuřecím masem a kešu

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři Přílohy

Chlupaté cuketové knedlíky s uzeným – jednoduché letní jídlo, které aspiruje na čestné místo v rodinném receptáři

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu Zelenina

Červená tomatová rýže s barevnou paprikou a uzenou šunkou – rychlá večeře z jednoho kastrolu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Vzestup Pirátů? Měli by dát Fialovi dárkový koš. Z vlády je vyhodil právě včas, říká Korecký Další vražda na severu Čech: Muž měl zabít ženu nedaleko zimního stadionu v Litvínově Škola není jen o učitelích, rozhodují i detaily. Co skutečně tvoří kvalitní vzdělávání?

prima-zeny

První tři vyřazení ze Zrádců jsou zpět. Hráči rozhodli, kteří dva se vrátí a kdo skončí definitivně Vojta Kotek odhaluje svou farmářskou tvář: Není to role, ale skutečný život, říká Vojta Kotek si plní životní sen o vlastní biofarmě. Buďte s ním během jeho realizace.

prima-zoom

Záhadná vražda na Ďáblových zubech Vypil 20 piv, pak umlátil tchyni paličkou na maso a pobodal děti. Vrah Tvrdík dostal provaz Dokážete vyřešit nový matematický rébus se zlatými a stříbrnými kuličkami? Správná odpověď není 50 %

prima-fresh

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Kuřecí kousky pečené na bílém víně, česneku a bylinkách – delikátní souhra chutí z jednoho pekáče Srdíčko, labuť nebo rosetta. Víte, jak na správný latte art? Poradíme vám!

prima-cool

Jak se měly změnit nové Star Wars? Galavečer Clash 13: Hvězdný souboj rapperů ovládl Kotlár, Leo Beránek neudržel nervy na uzdě Kolik dospělých Čechů propadlo videohrám? Nejnovější čísla jsou nečekaně vysoká, stejně jako ochota platit

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Objevte tajemství ryzců! Jak odlišit jedlé od nejedlých? Nejen polévka... Z dýně uděláte i sirup, latté nebo koláč Adénium neboli pouštní růže je ideální pokojovka do paneláku

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.