Suroviny
- hladká mouka 160 g
- moučkový cukr 60 g
- sýr Philadelphia 100 g
- vejce 1 ks
- máslo (povolené) 60 g
- vanilkový extrakt 1/2 lžičky
- jahody (středně velké,nakrájené na malé kousky) 5 ks + lžíce hladké mouky (promíchat)
- sůl špetka
Odkaz
Lákavé recepty z jahod najdete v novém speciálu na Prima FRESH!
Postup přípravy
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.
- Mouku smíchejte se solí a práškem do pečiva. Povolené máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte sýr a poté zašlehejte vanilkový extrakt a vejce.
- K této máslové směsi přidejte mouku a vmíchejte jahody, které ještě smíchejte se lžící hladké mouky.
- Na plech dělejte pomocí dvou lžiček hromádky a pečte 15 minut.
- Pokud se těsto moc lepí, přidejte trochu mouky. Lžičky při tvarování hromádek můžete také „namáčet“ v mouce.