Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jablkové palačinky s ciderovou omáčkou
Suroviny (4 porce)
- Vejce 1 ks
- Mléko 250 ml
- polohrubá mouka 120 g
- Sůl
- Máslo
Omáčka:
- Žloutek 4 ks
- moučkový cukr 60 g
- cider 200 ml
- Zakysaná smetana 2 lžíce
- krupicový cukr na posypání 4 lžíce
Postup
- NÁPLŇ: Jablka nakrájejte na osminky a osmažte je na másle po obou stranách dozlatova.
- Vejce rozmíchejte v mléce a za stálého šlehání přimíchejte mouku se špetkou soli. Nechte minimálně 30 minut odležet. Pak potřete rozpálenou pánev rozpuštěným máslem, nalijte do ní naběračkou tenkou vrstvu těsta, nechte ho roztéct po celé ploše a pomalu pečte asi 2 minuty. Palačinku obraťte a opečte i po druhé straně dozlatova.
- Odložte ji na vyhřátý talíř. Postupně upečte všechny palačinky.
- OMÁČKA: Žloutky vyklepněte do ohnivzdorné misky a přimíchejte cukr s ciderem. Misku položte na hrnec s vroucí vodou a metličkou směs šlehejte. Když omáčka zhoustne, asi za 5 až 10 minut, sundejte misku z hrnce a přimíchejte smetanu.
- Palačinky složte do trojúhelníků a naplňte jablky, dejte je na mísu a posypte cukrem. Chvilku je prohřejte v troubě a poté přeneste na stůl. Přelijte je ciderovou omáčkou.
Gurmet – Vaše škola vaření
Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!
V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).