Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablkové palačinky s ciderovou omáčkou

4 porce
do 2 hodin
Jablkové palačinky s cidrovou omáčkou
Jablkové palačinky s cidrovou omáčkou Autor: archiv Gurmet
Vyzkoušejte palačinky trošku jinak a přelijte je omáčkou z kvašeného jablečného moštu – cideru. Ta jim dodá ten pravý šmrnc.
Reklama

Suroviny (4 porce)

Náplň:

Omáčka:

Reklama

Postup

  1. NÁPLŇ: Jablka nakrájejte na osminky a osmažte je na másle po obou stranách dozlatova.
  2. Vejce rozmíchejte v mléce a za stálého šlehání přimíchejte mouku se špetkou soli. Nechte minimálně 30 minut odležet. Pak potřete rozpálenou pánev rozpuštěným máslem, nalijte do ní naběračkou tenkou vrstvu těsta, nechte ho roztéct po celé ploše a pomalu pečte asi 2 minuty. Palačinku obraťte a opečte i po druhé straně dozlatova.
  3. Odložte ji na vyhřátý talíř. Postupně upečte všechny palačinky.
  4. OMÁČKA: Žloutky vyklepněte do ohnivzdorné misky a přimíchejte cukr s ciderem. Misku položte na hrnec s vroucí vodou a metličkou směs šlehejte. Když omáčka zhoustne, asi za 5 až 10 minut, sundejte misku z hrnce a přimíchejte smetanu.
  5. Palačinky složte do trojúhelníků a naplňte jablky, dejte je na mísu a posypte cukrem. Chvilku je prohřejte v troubě a poté přeneste na stůl. Přelijte je ciderovou omáčkou.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Další recepty na skvělé palačinky:

Recept

Palačinky s jablky Foto: isifa.com

Palačinky s jablky

Oblíbené palačinky vylepšete jablky se skořicí, která vám připomenou chutí klasický štrúdl. Ideální způsob, jak dostat do dětí porci ovoce.

Recept

Mandarinkové crêpes Suzette Foto: archiv Gurmet

Mandarinkové crêpes Suzette

I obyčejné palačinky mohou být součástí luxusního menu. Klasické crêpes Suzette se připravují s pomerančem, protentokrát ale zkuste jemnější variaci s mandarinkami.

Recept

Crépes Suzette Foto: šéfe!

Crépes Suzette

Klasický recept na lahodný dezert promění obyčejné palačinky v chuťový zážitek. Svěží i sladký pomeranč s trochou alkoholu rozehrají přímo koncert chutí!

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama