reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí
Autor: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí

Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí

Hodnoceno: 0x
Černá iberská prasata si pochutnávají na žaludech, které hledají na rozlehlých pláních Iberského poloostrova. Jejich maso patří k nejvyhlášenějšímu vepřovému na světě. Zpravidla se upravuje jako sušená šunka jamón ibérico, ale skvělá chuť polodivokého masa vynikne i na grilu.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Vařte podle šéfkuchaře!

Jan Kvasnička / AvantGarde Restaurant & Café

Po absolvování Kulinářské akademie Asociace kuchařů a cukrářů ČR odjel do Austrálie, kde sbíral zkušenosti ve špičkových podnicích v Sydney. V Iceberg či Forty One se naučil především připravovat ryby a kombinovat je s ostatními surovinami. Po návratu do Prahy pracoval v Zdenek’s Oyster Baru, Kampa Parku či Ville Richter a před nástupem do restaurace AvantGarde stihl ještě stáž v tříhvězdičkové michelinské restauraci Aqua v německém Wolfsburgu.

Další skvělé tipy na grilování od špičkových českých šéfkuchařů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!

reklama

Postup

  1. Cibule oloupejte, rozpulte a rozeberte na měsíčky. Na každou porci vyberte z každé cibule dva až tři kusy.
  2. Cukr rozmíchejte v octě, přidejte rozmáčknutý česnek a uvařte nálev. Vložte do něj měsíčky cibule, přiklopte a nechte vychladnout.
  3. Krkovici a pupek namelte nahrubo, zbylou cibuli nasekejte nadrobno a promíchejte s masem. Dochuťte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte přes noc do lednice. Cibuli dejte také do lednice.
  4. Druhý den maso rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte karbanátek. Nechte na lince, až získá pokojovou teplotu.
  5. Maso upečte na rozpáleném grilu dohněda, trvá tozhruba 3 minuty z každé strany. Podávejte s naloženými cibulkami a bílým chlebem.

Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí 2 Foto:

Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí  Foto: Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí; foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

reklama

reklama