Suroviny
- mražený hrášek 150 g
- ředkvičky (čerstvých ředkvičkových listů) hrst
- citronová šťáva pár kapek
- olivový olej 1 lžíce
- Bazalkové pesto 1 lžička
- polotučný tvaroh (ve vaničce) 250 g
- strouhaný parmazán 2 lžíce
- ředkvičky (na servírování)
- hrášek (na servírování)
- olivový olej (na servírování)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- V hrnci přiveďte k varu vodu, do které dejte blanšírovat hrášek a jarní cibulku nakrájenou na centimetrové kousky asi na 3–4 minuty.
- Potom zeleninu slijte a vhoďte do ledové vody, aby se zastavil var a hrášek i cibulka zůstaly krásně zelené. Vše potom nechte důkladně okapat.
- Do vysoké nádoby přidejte okapaný hrášek s cibulkou, nasekané ředkvičkové listy, citronovou šťávu, olivový olej, bazalkové pesto a lžíci tvarohu. Vše spolu tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou pomazánku, kterou dochuťte solí.
- V misce promíchejte zbytek tvarohu s parmazánem, přidejte sůl a také nešetřete pepřem.
- Na talíř rozprostřete tvarohovou část, na ni potom zelenou část pomazánky, přidejte plátky ředkviček a hrášek navrch a vše zakápněte olivovým olejem.