Suroviny
- mražený hrášek 150 g
- jarní cibulka 1 ks
- hrst čerstvých ředkvičkových listů
- pár kapek citronové šťávy
- olivový olej 1 lžíce
- bazalkové pesto 1 lžička
- polotučný tvaroh ve vaničce 250 g
- nastrouhaný parmazán 2 lžíce
- sůl, pepř
- ředkvičky, hrášek a olivový olej na servírování
Postup přípravy
- V hrnci přiveďte k varu vodu, do které dejte blanšírovat hrášek a jarní cibulku nakrájenou na centimetrové kousky asi na 3–4 minuty.
- Potom zeleninu slijte a vhoďte do ledové vody, aby se zastavil var a hrášek i cibulka zůstaly krásně zelené. Vše potom nechte důkladně okapat.
- Do vysoké nádoby přidejte okapaný hrášek s cibulkou, nasekané ředkvičkové listy, citronovou šťávu, olivový olej, bazalkové pesto a lžíci tvarohu. Vše spolu tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou pomazánku, kterou dochuťte solí.
- V misce promíchejte zbytek tvarohu s parmazánem, přidejte sůl a také nešetřete pepřem.
- Na talíř rozprostřete tvarohovou část, na ni potom zelenou část pomazánky, přidejte plátky ředkviček a hrášek navrch a vše zakápněte olivovým olejem.