Najděte si recept
Na co máte chuť?

Hrášková pomazánka s tvarohem
Jarní pomazánka, která stojí za vyzkoušení. Skvěle ji doplňuje jemný tvaroh a křupavé pikantní ředkvičky.
Suroviny
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci přiveďte k varu vodu, do které dejte blanšírovat hrášek a jarní cibulku nakrájenou na centimetrové kousky asi na 3–4 minuty.
- Potom zeleninu slijte a vhoďte do ledové vody, aby se zastavil var a hrášek i cibulka zůstaly krásně zelené. Vše potom nechte důkladně okapat.
- Do vysoké nádoby přidejte okapaný hrášek s cibulkou, nasekané ředkvičkové listy, citronovou šťávu, olivový olej, bazalkové pesto a lžíci tvarohu. Vše spolu tyčovým mixérem rozmixujte na hladkou pomazánku, kterou dochuťte solí.
- V misce promíchejte zbytek tvarohu s parmazánem, přidejte sůl a také nešetřete pepřem.
- Na talíř rozprostřete tvarohovou část, na ni potom zelenou část pomazánky, přidejte plátky ředkviček a hrášek navrch a vše zakápněte olivovým olejem.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!