reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Houbová nádivka do jarního kuřátka
Autor: archiv Gurmet Houbová nádivka do jarního kuřátka

Houbová nádivka do jarního kuřátka

Hodnoceno: 3x
Počítejte s tím, že na dvě porce tohoto báječného jídla budete potřebovat jedno celé kuřátko.
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 190 °C. Hříbky namočte do vlažné vody a nechte je 30 minut změknout. Kaštany nařízněte na oblé straně do kříže a pečte je v troubě asi 15 minut. Pak je vyndejte a ještě horké je oloupejte (vychladlé kaštany se loupají velmi obtížně).
  2. Kaštany i oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno. Houby slijte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Pokrájejte je na menší kousky.
  3. Kaštany, cibuli a houby promíchejte v míse s mletým masem, vejci rozšlehanými ve dvou lžících studené vody, se strouhankou, smetanou a s pažitkou. Osolte a opepřete.
  4. Kuřátka osolte zvenku i zevnitř a naplňte je nádivkou. Břišní otvor zašijte nebo sepněte jehlou a pečte v troubě asi 35 minut na másle s olejem. Občas je podlijte horkou vodou a přelijte výpekem. Upečená kuřátka rozpulte a podávejte se salátem.
  5. Prima tip: Kaštany můžete upéct i na pánvi, ale vždy předem nařízněte jejich slupku, aby mohl unikat vzduch, který se teplem roztahuje a nenaříznuté kaštany obvykle s velkým „výbuchem“ roztrhne.

reklama

Související témata: pečené kuře , nádivky , houby , Hlavní jídla