Suroviny
- tmavá čokoláda 200 g
- hladká mouka 170 g
- kakao 3 lžíce
- třtinový cukr 120 g
- vanilkový extrakt 1 lžička
- mléko 230 ml
- olej 4 lžíce
- sůl špetka
Na ozdobu
- bonbony (bonbony HARIBO Color-Rado) 2 balení
Tenhle moučník pocházející ze Spojených států si zamiloval snad celý svět. Jeho příprava je jednoduchá, rychlá a záleží jen na fantazii kuchařky, případně jejího pomocníka, jak a čím čokoládový základ vyšperkovat. My přinášíme tip na brownies s Haribo bonbony Color Rado, ale vyzkoušet můžete i jakékoliv jiné. Uvidíte, že všem zachutnají a je jedno, jestli je budete podávat jako moučník ke kávě, na dece na pikniku nebo v krabičce v autě na dovolenou.
Želatinové bonbony Haribo si oblíbily celé generace dětí i dospělých, ale věděli jste, že ikonické bonbony můžete použít i v kuchyni při přípravě různých lahodných dezertů? Inspiraci na další recepty naleznete na www.haribomalycukrar.cz, kde se právě teď můžete zapojit do soutěže pro děti a rodiče.
Další recepty s Haribo bonbony pro inspiraci najdete v tomto speciálu:
Postup přípravy
- Nejdříve rozpusťte čokoládu nad vodní lázní.
- Rozehřejte troubu na 180 stupňů a formu 20 x 20 cm velkou vyložte pečicím papírem.
- V misce smíchejte mouku, kakao, prášek do pečiva a cukr. Přidejte vanilkový extrakt, špetku soli a vše zamíchejte.
- Přilejte mléko a rozpuštěnou čokoládu a míchejte směs, dokud nebude hladká a bez hrudek.
- Z mixu bonbónů vyberte ty s lékořicí, nakrájejte je na menší plátky a přidejte k těstu.
- Těsto nalijte do formy a dejte péct zhruba na 20 minut.
- Průběžně jej kontrolujte špejlí, dokud není upečené.
- Brownies ozdobte čokoládou a bonbony třeba z mixu HARIBO Color-Rado. Buchtu můžete nakrájet na menší kousky a zbylé bonbony naaranžovat kolem dokola.