Suroviny
- olej 100 ml
- moučkový cukr 100 g
- vejce 2 ks
- rum 1 lžíce
- polohrubá mouka 180 g
- kakao 2 vrchovaté lžíce
- mléko 150 ml
Náplň
- banán 3 ks
- smetana ke šlehání 500 ml
- ztužovač šlehačky 2 ks
- moučkový cukr 40 g
- čokoláda na vaření 70–80 g
- potravinářské barvivo (oranžové )
Na ozdobu
- bonbony (např. Haribo Wummis a Haribo Color-Rado)
Postup přípravy
- Olej, moučkový cukr a vaječné žloutky ušlehejte, na závěr přilijte rum a důkladně zamíchejte. Přidejte prosátou mouku, kakao, kypřicí prášek a mléko.
- Nakonec ušlehejte z vaječných bílků sníh a opatrně jej do směsi vmíchejte. Do vymazané, kokosem vysypané dortové formy hotovou směs vlijte a pečte při teplotě 180 °C zhruba 30 minut.
- Vychladlý korpus z dortové formy opatrně vyjměte a vnitřek vydlabejte tak, aby okraje zůstaly zhruba 1,5 cm široké a schovejte si jej na finální posypání dortu. Pozor na dno, musí zůstat neporušené.
- Smíchejte cukr, oranžové potravinářské barvivo, ztužovače šlehačky a nahrubo nastrouhanou čokoládu, vsypte do téměř ušlehané šlehačky a vše společně pomalu došlehejte.
- Banány podélně rozkrájejte a vložte do vydlabaného korpusu a navrstvěte na ně vyšlehanou šlehačkovou směs.
- TIP: Na šlehačkovou směs položte bonbony Haribo Wummis, díky nimž docílíte efektu, že vylézají z dortu.
- Vytvarujte kopeček a zasypte jej rozdrobeným vnitřkem korpusu. Dozdobte oblíbenými halloweenskými bonbony.
Halloweenský dort se strašidelným překvapením 2 Zdroj: se souhlasem Haribo