akademiekvality.cz

Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku se zeleninou

Moje hodnocení
8x

Léto, rodina, přátelé, zahrádka, bazén, „grilovačka“… Takhle nějak bychom si to nejspíše všichni představovali. My vám alespoň pomůžeme s hostinou. Zkoušeli jste už někdy ugrilovat sivena s bylinkami a zeleninou? Siven má výborné maso a chutná skvěle taky v případě, že ho upečete nebo vyudíte.

2 porce
60 minut

Ryba

Postup přípravy

  1. Ryby omyjte, osušte a osolte.
  2. Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
  3. Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
  4. Zeleninu nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, rozmarýnem, sušeným česnekem, osolte a opepřete.
  5. Pečte na grilu dozlatova.
PRIMA TIP: Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.

Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

akademiekvality.cz


Přečtěte si také

Recepty