Ryba
- siven americký (čerstvý) 2 ks
- rozmarýn (čerstvý ) 1 hrst
- česnek 4 stroužky
- extra virgin olivový olej
- sůl
Zelenina
- cuketa 1 ks
- červená cibule 1 ks
- žlutá paprika 1 ks
- žampiony 7 ks
- jarní cibulka 1 svazek
- dýňový olej
- rozmarýn (čerstvý ) 1 hrst
- sušený česnek 1 lžička
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Ryby omyjte, osušte a osolte.
- Nasekejte rozmarýn a promíchejte ho s utřeným česnekem ve zhruba 100 ml olivového oleje.
- Ryby nechte v takto připravené směsi zhruba 10 minut odpočívat, vyjměte je a poté grilujte zhruba 5 minut z každé strany na rozpáleném grilu.
- Zeleninu nakrájejte dle libosti a promíchejte v míse s dýňovým olejem, rozmarýnem, sušeným česnekem, osolte a opepřete.
- Pečte na grilu dozlatova.
PRIMA TIP: Siven americký k nám byl poprvé dovezen v roce 1883. Pro jeho kvalitní maso je chován uměle ve speciálních zařízeních. Má jedinečnou chuť nejen grilovaný, upečený nebo uzený, ale můžete ho také smažit, dusit i vařit.
Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.
Grilovaný siven na rozmarýnu a česneku se zeleninou 2 Zdroj: www.akademiekvality.cz