Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi
Zdroj: www.nejmelouny.cz
Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi
Zdroj:
www.nejmelouny.cz
Možná to zní trochu bláznivě, ale na grilu lze připravit i báječné dezerty. Napadlo by vás hodit na rozpálený rošt nad ohněm zrovna meloun? Rozhodně to stojí za vyzkoušení, cukr v melounu krásně zkaramelizuje a zesílí chuť. Podávejte se svěžím dipem z mascarpone s citronem.
Postup přípravy
-
Meloun nakrájejte na trojúhelníky, které posypte badyánem a pokapejte javorovým sirupem. Takto připravený meloun nechte odpočinout a mezitím připravte krém.
-
Mascarpone smíchejte s trochou sezamové tahini pasty, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a posypte pistáciemi.
-
Na závěr meloun ogrilujte na nepřímém žáru, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje, a podávejte s krémem z mascarpone.
Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi 2
Zdroj: www.nejmelouny.cz
Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi 2
Zdroj:
www.nejmelouny.cz