reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi
Autor: www.nejmelouny.cz Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi

Hodnoceno: 2x
Možná to zní trochu bláznivě, ale na grilu lze připravit i báječné dezerty. Napadlo by vás hodit na rozpálený rošt nad ohněm zrovna meloun? Rozhodně to stojí za vyzkoušení, cukr v melounu krásně zkaramelizuje a zesílí chuť. Podávejte se svěžím dipem z mascarpone s citronem.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Meloun nakrájejte na trojúhelníky, které posypte badyánem a pokapejte javorovým sirupem. Takto připravený meloun nechte odpočinout a mezitím připravte krém. 
  2. Mascarpone smíchejte s trochou sezamové tahini pasty, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a posypte pistáciemi.
  3. Na závěr meloun ogrilujte na nepřímém žáru, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje, a podávejte s krémem z mascarpone. 
Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi
Autor: www.nejmelouny.cz Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi

reklama

Související témata: meloun , grilování , mascarpone , Sladké