Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi
Možná to zní trochu bláznivě, ale na grilu lze připravit i báječné dezerty. Napadlo by vás hodit na rozpálený rošt nad ohněm zrovna meloun? Rozhodně to stojí za vyzkoušení, cukr v melounu krásně zkaramelizuje a zesílí chuť. Podávejte se svěžím dipem z mascarpone s citronem.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- meloun bez pecek Bouquet 400 g
- badyán 1 lžička
- javorový sirup 100 ml
- mascarpone 200 g
- sezamová pasta tahini 1 lžíce
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- pistácie, nasekané 1 hrst
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Meloun nakrájejte na trojúhelníky, které posypte badyánem a pokapejte javorovým sirupem. Takto připravený meloun nechte odpočinout a mezitím připravte krém.
- Mascarpone smíchejte s trochou sezamové tahini pasty, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a posypte pistáciemi.
- Na závěr meloun ogrilujte na nepřímém žáru, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje, a podávejte s krémem z mascarpone.