www.nejmelouny.cz

Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi

Moje hodnocení
2x

Možná to zní trochu bláznivě, ale na grilu lze připravit i báječné dezerty. Napadlo by vás hodit na rozpálený rošt nad ohněm zrovna meloun? Rozhodně to stojí za vyzkoušení, cukr v melounu krásně zkaramelizuje a zesílí chuť. Podávejte se svěžím dipem z mascarpone s citronem.

4 porce
30 minut

Suroviny

  • meloun bez pecek Bouquet 400 g
  • badyán 1 lžička
  • javorový sirup 100 ml
  • mascarpone 200 g
  • sezamová pasta tahini 1 lžíce
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • pistácie, nasekané 1 hrst

Postup přípravy

  1. Meloun nakrájejte na trojúhelníky, které posypte badyánem a pokapejte javorovým sirupem. Takto připravený meloun nechte odpočinout a mezitím připravte krém.
  2. Mascarpone smíchejte s trochou sezamové tahini pasty, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a posypte pistáciemi.
  3. Na závěr meloun ogrilujte na nepřímém žáru, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje, a podávejte s krémem z mascarpone.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

www.nejmelouny.cz


Přečtěte si také

Recepty