Suroviny
- meloun (bez pecek Bouquet) 400 g
- badyán 1 lžička
- javorový sirup 100 ml
- mascarpone 200 g
- sezamová pasta tahini 1 lžíce
- citronová kůra (nastrouhaná ) z 1 citronu
- pistácie (nasekané) 1 hrst
Postup přípravy
- Meloun nakrájejte na trojúhelníky, které posypte badyánem a pokapejte javorovým sirupem. Takto připravený meloun nechte odpočinout a mezitím připravte krém.
- Mascarpone smíchejte s trochou sezamové tahini pasty, přidejte nastrouhanou citronovou kůru a posypte pistáciemi.
- Na závěr meloun ogrilujte na nepřímém žáru, dokud na něm sirup trochu nezkaramelizuje, a podávejte s krémem z mascarpone.
Grilovaný meloun v sirupu s citronovým mascarpone a pistáciemi 2 Zdroj: www.nejmelouny.cz