Česká veganská společnost

Grilování bez masa není nuda: Čočkový burger s červenou řepou

Moje hodnocení
13x

Grilování se stalo českým národním sportem a stále rozšiřujeme repertoár toho, co na grilu připravujeme. Kromě oblíbené vepřové krkovice, klobásek a steaků jsme se naučili grilovat i zeleninu a sýry. Možností, co a jak grilovat bez masa, je ale mnohem více! Třeba skvělé burgery z luštěnin nebo ze zeleniny překvapí a potěší i zavilé masožravce :)

4 porce
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Řepu osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a zabalte do alobalu. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů přibližně na hodinu.
  2. Mezitím uvařte čočku doměkka, poté ji přeceďte.
  3. Na pánvi s olejem orestujte cibuli s houbami doměkka a poté nechte vychladnout.
  4. Ovesné vločky s oříšky rozmixujte najemno. Do mixéru přidejte řepu a houbovou směs, osolte, opepřete a rozmixujte (ne úplně na kaši).
  5. Směs dejte na hodinu lednice a tvarujte placky. Placky krátce osmažte na pánvi nebo grilujte.

PRIMA TIP: Další informace a tipy o rostlinné stravě najdete na webu Česká veganská společnost.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Česká veganská společnost

Česká veganská společnost

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.


Přečtěte si také

Recepty