Grilované kuře na pivě

Moje hodnocení
3x

Parádní recept, který během léta nesmí chybět. Ke grilovanému kuřeti si můžete udělat v podstatě jakoukoliv přílohu. Skvěle se k jemnému masu hodí všechny možné druhy salátů anebo pečené brambory. Navíc snadno zužitkujete i zbytky z něj, které se hodí pro vaření další den. Anebo můžete z pečeného kuřete použít třeba kosti a přidat je do vývaru.

4 porce
60 minut

Suroviny

TIP: Pod kuře do žáruvzdorné mísy můžete přidat dobře osolené brambory. Je třeba je podlévat, aby se nepřipálily.

Postup přípravy

  1. Gril rozpalte na 180–200 °C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva.
  2. Bylinky nakrájejte nadrobno a rozdělte na polovinu. První polovinu přidejte do piva a ve druhé obalte kuře. Kuře dobře osolte a opepřete z vnějšku i zevnitř.
  3. Máslo nakrájejte na plátky a opatrně vložte mezi maso a kůži, aby se nepotrhala.
  4. Druhou polovinu piva nalijte do misky a smíchejte s olejem, dobře osolte a opepřete. Toto budete mít připravené k polévání kuřete.
  5. Kuře posaďte na stojan. Pokud vám na něm nebo na plechovce moc nedrží, použijte ocelové jehlice.
  6. Na gril dejte nejdříve žáruvzdornou misku na odkapávání tuku z kuřete a nad něj teprve dejte kuře.
  7. Mašlovačkou potřete kuře připraveným pivem s olejem. Gril zavřete a kuře nechte na grilu hodinu a půl.
  8. Po tuto dobu několikrát zkontrolujte a kuře pomažte smíchaným pivem a olejem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty