Suroviny
TIP: Pod kuře do žáruvzdorné mísy můžete přidat dobře osolené brambory. Je třeba je podlévat, aby se nepřipálily.
Postup přípravy
- Gril rozpalte na 180–200 °C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva.
- Bylinky nakrájejte nadrobno a rozdělte na polovinu. První polovinu přidejte do piva a ve druhé obalte kuře. Kuře dobře osolte a opepřete z vnějšku i zevnitř.
- Máslo nakrájejte na plátky a opatrně vložte mezi maso a kůži, aby se nepotrhala.
- Druhou polovinu piva nalijte do misky a smíchejte s olejem, dobře osolte a opepřete. Toto budete mít připravené k polévání kuřete.
- Kuře posaďte na stojan. Pokud vám na něm nebo na plechovce moc nedrží, použijte ocelové jehlice.
- Na gril dejte nejdříve žáruvzdornou misku na odkapávání tuku z kuřete a nad něj teprve dejte kuře.
- Mašlovačkou potřete kuře připraveným pivem s olejem. Gril zavřete a kuře nechte na grilu hodinu a půl.
- Po tuto dobu několikrát zkontrolujte a kuře pomažte smíchaným pivem a olejem.