reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Grilované kuře na pivě
Autor: Kitchen Story Grilované kuře na pivě

Grilované kuře na pivě

Hodnoceno: 3x
Parádní recept, který během léta nesmí chybět. Ke grilovanému kuřeti si můžete udělat v podstatě jakoukoliv přílohu. Skvěle se k jemnému masu hodí všechny možné druhy salátů anebo pečené brambory. Navíc snadno zužitkujete i zbytky z něj, které se hodí pro vaření další den. Anebo můžete z pečeného kuřete použít třeba kosti a přidat je do vývaru.
do 2 hodin
4 porce

reklama

TIP: Pod kuře do žáruvzdorné mísy můžete přidat dobře osolené brambory. Je třeba je podlévat, aby se nepřipálily. 

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Gril rozpalte na 180–200 °C. My jsme použili stojan na kuře, do kterého jsme nalili polovinu piva. 
  2. Bylinky nakrájejte nadrobno a rozdělte na polovinu. První polovinu přidejte do piva a ve druhé obalte kuře. Kuře dobře osolte a opepřete z vnějšku i zevnitř.
  3. Máslo nakrájejte na plátky a opatrně vložte mezi maso a kůži, aby se nepotrhala. 
  4. Druhou polovinu piva nalijte do misky a smíchejte s olejem, dobře osolte a opepřete. Toto budete mít připravené k polévání kuřete. 
  5. Kuře posaďte na stojan. Pokud vám na něm nebo na plechovce moc nedrží, použijte ocelové jehlice.
  6. Na gril dejte nejdříve žáruvzdornou misku na odkapávání tuku z kuřete a nad něj teprve dejte kuře. 
  7. Mašlovačkou potřete kuře připraveným pivem s olejem. Gril zavřete a kuře nechte na grilu hodinu a půl.
  8. Po tuto dobu několikrát zkontrolujte a kuře pomažte smíchaným pivem a olejem.
Grilované kuře na pivě
Autor: Kitchen Story Grilované kuře na pivě

Kitchen story
Marika a Jiří Kučovi

… aneb manželé v kuchyni!

Mariku a Jiřího Kučovy spojil nejen svazek manželský, ale i společný koníček, láska k jídlu a vaření. Ten postupně přerostl v jeden z mnoha oblíbených blogů s názvem Kitchen Story. A ten postupně přerostl v tak mimořádně úspěšný projekt, že se mu Marika rozhodla věnovat na plný úvazek. A to celé teď přerostlo v první společnou krásně napsanou a s citem nafocenou kuchařku s názvem Manželé kuchyni…

Vzhledem k Jiřího diagnóze Crohnovy nemoci jsou v ní recepty bezlepkové a bez laktózy, ale i ty klasické. „Rozhodně nejsou nijak dietní, ale určitě jsou zdravější, lehčí, ale poctivé a vymýšlené s respektem k tomu, co zrovna roste a dozrává,“ říká o ní manželská dvojice, pro kterou se vaření a předávání kulinárních zkušeností stalo součástí života.

reklama

reklama