Najděte si recept
Na co máte chuť?

Grilované jahodové špízy s dipem z tvarohu
Už jste někdy dělali jahodovou „grilovačku“? Že ne? Zkuste a určitě nebudete litovat. Pochutnáte si nejen vy, ale i nejmladší členové rodiny.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
Dip:
- polotučný tvaroh ve vaničce 250 g
- pomerančová kůra 1 lžička
- nadrobno nasekaná máta 1 lžička
- Med 1 lžička (nebo podle chuti)
Špízy:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Do misky vložte tvaroh, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, posekanou mátu a med. Dobře promíchejte a nechte vychladit.
- Špejle si nechte nasáknout vodou, jahody omyjte, zbavte stopek a napíchejte na špejle.
- Celé špízy pomocí mašlovačky potřete tenkou vrstvou oleje.
- Špízy položte na rozehřátý gril a za občasného otáčení grilujte asi 5 minut (dle velikosti jahod).
- Hotové špízy pokapejte pomerančovou šťávou a podávejte s tvarohovým dipem.