Dip
- polotučný tvaroh (ve vaničce) 250 g
- pomerančová kůra 1 lžička
- máta (nadrobno nasekaná) 1 lžička
- med 1 lžička (nebo podle chuti)
Špízy
- jahody 500 g
- olivový olej
- pomerančová šťáva z 1/2 pomeranče
Postup přípravy
- Do misky vložte tvaroh, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, posekanou mátu a med. Dobře promíchejte a nechte vychladit.
- Špejle si nechte nasáknout vodou, jahody omyjte, zbavte stopek a napíchejte na špejle.
- Celé špízy pomocí mašlovačky potřete tenkou vrstvou oleje.
- Špízy položte na rozehřátý gril a za občasného otáčení grilujte asi 5 minut (dle velikosti jahod).
- Hotové špízy pokapejte pomerančovou šťávou a podávejte s tvarohovým dipem.