Akademie kvality

Grilované batátové loďky se šunkou, sýrem a broskví

Moje hodnocení
3x

Přestože mají slané pokrmy s broskví retro nádech, nezavrhujte je. Ke grilovaným batátům se toto oranžovo-červené ovoce perfektně hodí. Kombinaci sýru, šunky a broskví ocení jistě i děti. A proč zrovna batáty neboli sladké brambory? Jsou velmi výživné, protože kromě řady vitaminů obsahují mj. poměrně velké množství antioxidantů. A když je konzumujete se slupkou, doplníte nerozpustnou vlákninu, která podporuje metabolismus. Už na nic nečekejte a začněte oplachovat batáty.

4 porce
60 minut

Suroviny

  • batáty 4 ks
  • kvalitní šunka 200 g
  • sýr eidam (45 % tuku) 200 g
  • konzervované půlené broskve 1 menší plechovka
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)
  • olej

Postup přípravy

  1. Batáty opláchněte a nechte oschnout. Mezitím z alobalu udělejte čtyři čtverce, které zlehka potřete olejem, osolte a opepřete a zabalte do nich batáty. Grilujete cca 40 minut v přiklopeném grilu a občas otočte.
  2. Mezitím nakrájejte šunku, sýr a broskev na malé kostičky. Rozpůlené batáty posypte nakrájenou broskví, šunkou a kostičkami sýra.
  3. Nakonec naplněné batáty zapečete na pekáčku v přikrytém grilu.

PRIMA TIP: Když vybíráte šunku, sledujte její třídu. Standardní šunky mohou na rozdíl od šunek výběrových a šunek nejvyšší jakosti obsahovat kromě masa, vody, soli i některé povolené přísady, např. bílkovinné preparáty rostlinného původu, škrob, vlákninu a potravinářská barviva.

Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Akademie kvality


Přečtěte si také

Recepty