Suroviny
- batáty 4 ks
- šunka (kvalitní ) 200 g
- sýr (eidam (45 % tuku)) 200 g
- broskvový kompot (půlené ) 1 menší plechovka
- olej
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Batáty opláchněte a nechte oschnout. Mezitím z alobalu udělejte čtyři čtverce, které zlehka potřete olejem, osolte a opepřete a zabalte do nich batáty. Grilujete cca 40 minut v přiklopeném grilu a občas otočte.
- Mezitím nakrájejte šunku, sýr a broskev na malé kostičky. Rozpůlené batáty posypte nakrájenou broskví, šunkou a kostičkami sýra.
- Nakonec naplněné batáty zapečete na pekáčku v přikrytém grilu.
PRIMA TIP: Když vybíráte šunku, sledujte její třídu. Standardní šunky mohou na rozdíl od šunek výběrových a šunek nejvyšší jakosti obsahovat kromě masa, vody, soli i některé povolené přísady, např. bílkovinné preparáty rostlinného původu, škrob, vlákninu a potravinářská barviva.
Další informace o kvalitních potravinách najdete na webu akademiekvality.cz.
Grilované batátové loďky s šunkou, sýrem a broskví 2 Zdroj: Akademie kvality
Grilované batátové loďky s šunkou, sýrem a broskví 3 Zdroj: Akademie kvality