Velkopopovický Kozel

Grilovaná vepřová krkovice s rozmarýnem

Moje hodnocení
14x

Zkuste vylepšit nejoblíbenější maso na českých grilech. Šťavnatá vepřová krkovice si zaslouží vymazlenou marinádu, která jí dodá skvělou chuť. Při samotném grilování pak použijte čerstvý rozmarýn, který přidá i neodolatelnou vůni!

1 porce
30 minut

Suroviny

Marináda

Postup přípravy

  1. Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar.
  2. Na marinádu dejte do misky hořčici, přilejte olej a metličkou obě suroviny prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.
  3. Po zhruba 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva.

Prima tip: Můžete podávat s grilovanou chilli papričkou, kterou očistíte od semínek a naplníte ji špalíčkem slaniny.

Více grilovacích receptů s pivem najdete na www.poctivegrilovani.cz

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Velkopopovický Kozel


Přečtěte si také

Recepty