Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Grilovaná vepřová krkovice s rozmarýnem

1 porce
do 30 minut
Vepřová krkovice s rozmarýnem
Vepřová krkovice s rozmarýnem
Zkuste vylepšit nejoblíbenější maso na českých grilech. Šťavnatá vepřová krkovice si zaslouží vymazlenou marinádu, která jí dodá skvělou chuť. Při samotném grilování pak použijte čerstvý rozmarýn, který přidá i neodolatelnou vůni!
Reklama

Suroviny (1 porce)

marináda:

Reklama

Postup

  1. Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar.
  2. Na marinádu dejte do misky hořčici, přilejte olej a metličkou obě suroviny prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.
  3. Po zhruba 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva.
Reklama

Prima tip: Můžete podávat s grilovanou chilli papričkou, kterou očistíte od semínek a naplníte ji špalíčkem slaniny.

Vepřová krkovice s rozmarýnem

Vepřová krkovice s rozmarýnem. Foto:Velkopopovický Kozel

Více grilovacích receptů s pivem najdete na www.poctivegrilovani.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama