Suroviny
- vepřová krkovice 200 g na osobu
- mořská sůl 1 lžička
- rozmarýn (čerstvý) 1 snítka
- potravinářský provázek
Marináda
- světlé pivo (Velkopopovický Kozel 11°) 125 ml
- olivový olej 125 ml
- česnek 4 stroužky
- pepř celý 6 kuliček
- dijonská hořčice 1 lžíce
- rozmarýn 1 lžíce
- bobkový list 2 ks
Postup přípravy
- Plát krkovice položte na kuchyňské prkénko, po obvodu ho svažte potravinářským provázkem a konce odstraňte, aby na grilu nezačaly hořet. Při pozdějším grilování vám bude maso díky provázku lépe držet tvar.
- Na marinádu dejte do misky hořčici, přilejte olej a metličkou obě suroviny prošlehejte. Česnek pokrájejte nadrobno a přidejte do misky spolu s lehce podrceným pepřem, posekaným rozmarýnem a bobkovým listem. Nakonec zalijte pivem, promíchejte a do takto připravené marinády ponořte krkovici a nechte odpočívat nejlépe přes noc.
- Po zhruba 12 hodinách maso vyjměte z marinády, osušte papírovým ubrouskem, osolte a dejte na rozpálený gril. Na plátek masa položte kousek snítky rozmarýnu. Grilujte z každé strany cca 6 minut dle výšky masa. Sundejte z grilu a nechte maso chvíli odpočinout, aby vám po krájení nevytekla všechna šťáva.
Prima tip: Můžete podávat s grilovanou chilli papričkou, kterou očistíte od semínek a naplníte ji špalíčkem slaniny.
Více grilovacích receptů s pivem najdete na www.poctivegrilovani.cz