Grilovaná cuketa s mátou a sýrem feta
Zdroj: kuchařka Bylinky
Grilovaná cuketa s mátou a sýrem feta
Zdroj:
kuchařka Bylinky
Tento recept je dokonalou ukázkou filozofie restauratéra, autora textů a publikací o jídle Antonia Carluccia, který tvrdí, že s minimem ingrediencí lze vykouzlit maximum chuti. Cuketa, máta a sýr feta tvoří působivou a vynikající kombinaci. Tento pokrm můžete servírovat jako předkrm nebo přílohu.
Postup přípravy
-
Každý plátek cukety osolte větší špetkou soli, vložte do cedníku a nechte „vypotit“.
-
Mezitím rozpalte grilovací pánev nebo gril. Cuketu opláchněte a vysušte papírovou utěrkou. Plátky potřete po obou stranách olejem. Poté je v několika várkách opečte. Pečte z každé strany asi 5 minut, dokud nezkřehnou a neobjeví se na nich tmavé proužkování.
-
Naaranžujte je na talíř, posypte rozdrobeným sýrem feta a lístky máty, zakápněte olivovým olejem a opepřete.
Grilovaná cuketa s mátou a sýrem feta
Zdroj: kuchařka Bylinky
Grilovaná cuketa s mátou a sýrem feta
Zdroj:
kuchařka Bylinky