Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Zdroj:
Petra Novotná / Dej tělu šanci
Toto bezmasé jídlo je velmi rychlé na přípravu a může být i výbornou přílohou, například k masu. Můžete ho podávat i samostatně k večeři jen se salátem nebo k obědu jako přílohu k pečenému kuřecímu masu.
Postup přípravy
-
Batáty namočte do octové vody a dobře je vydrhněte. (Pokud se nechcete s čištěním tolik zdržovat, batáty pouze oloupejte.)
-
Oprané nebo oloupané batáty nastrouhejte nahrubo.
-
V míse je promíchejte s kysaným zelím.
-
Hojně osolte, přisypte dostatek majoránky a vše dobře promíchejte.
-
Batáty s kysaným zelím rozprostřete na plech vymazaný přepuštěným máslem nebo do zapékací nádoby.
-
V hrnku rozšlehejte vejce se solí, nasekanou chilli papričkou a kurkumou.
-
Batáty rovnoměrně zalijte rozšlehanými vejci.
-
Zakápněte olivovým olejem a opepřete.
-
Pečte 30 minut při 170 °C, až se na povrchu vytvoří mírně zlatavá kůrka.
Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Zdroj: Petra Novotná / Dej tělu šanci
Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Zdroj:
Petra Novotná / Dej tělu šanci