návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Toto bezmasé jídlo je velmi rychlé na přípravu a může být i výbornou přílohou, například k masu. Můžete ho podávat i samostatně k večeři jen se salátem nebo k obědu jako přílohu k pečenému kuřecímu masu. 

Postup

  1. Batáty namočte do octové vody a dobře je vydrhněte. (Pokud se nechcete s čištěním tolik zdržovat, batáty pouze oloupejte.)
  2. Oprané nebo oloupané batáty nastrouhejte nahrubo.
  3. V míse je promíchejte s kysaným zelím.
  4. Hojně osolte, přisypte dostatek majoránky a vše dobře promíchejte.
  5. Batáty s kysaným zelím rozprostřete na plech vymazaný přepuštěným máslem nebo do zapékací nádoby.
  6. V hrnku rozšlehejte vejce se solí, nasekanou chilli papričkou a kurkumou.
  7. Batáty rovnoměrně zalijte rozšlehanými vejci.
  8. Zakápněte olivovým olejem a opepřete.
  9. Pečte 30 minut při 170 °C, až se na povrchu vytvoří mírně zlatavá kůrka.
Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli
Autor: Petra Novotná / Dej tělu šanci Gratinované batáty s kysaným zelím a chilli

Dej tělu šanci
Ivana Stenzlová

Autorka – mikrobioložka a odbornice na výživu – podává vysvětlení funkčního metabolismu a návod, jak dosáhnout hormonální rovnováhy (jak jíst pro zdravou hormonální odezvu), která je základem trvalé štíhlosti a opravdového zdraví. Propojuje tradiční čínskou medicínu s poznatky moderní západní dietologie a biologie. Přináší zároveň nový způsob vaření, který je postavený na přípravě pokrmů s harmonizačním účinkem. Přes 60 originálních tzv. pětielementových receptů pokrývá všechna roční  období, od snídaně po večeře, od polévek po dezerty. Nechybí ani základní recepty na domácí kváskový chléb, rostlinná mléka či zdravé domácí fermentované nápoje (kefíry) a postupy pro fermentaci obilnin a luštěnin.

Vydává nakladatelství Smart Press.

Související témata: batáty , kysané zelí , Hlavní jídla