návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Glazovaná šunka

Hodnoceno: 0x
do 1 hodiny
Glazovaná šunka
Autor: Gurmet Glazovaná šunka
Hlavně na americkém kontinentu takto nasladko připravovaná šunka zaujala. Vyzkoušejte ji, je skvělá! A na slavnostní tabuli se bude krásně vyjímat...

Takto připravená šunka (často se jí také říká "virginská" nebo "po virginsku") se připravuje též s konzervovaným ananasem. Koření a šťávy z ovoce se chuťově krásně spojí se šťávou z uzeného. Přípravu můžete vyzkoušet i s uzeným kolínkem nebo rolovaným pleckem. Podávejte třeba s bramborami.

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Šunku přikrytou alobalem upečte (počítá se 15 minut na půl kila váhy). Slijte vypečený tuk, a pokud je na šunce vyšší vrstva tuku s kůží, seřízněte ji, ale opatrně, aspoň trochu tuku by mělo zůstat.
  2. Povrch šunky nařízněte křížem krážem, do každého čtverečku vpíchněte po hřebíčku, případně jimi připíchněte třešni nebo plátek pomeranče, vše potřete cukrem rozmíchaným s octem a hořčicovým práškem a zapékejte asi 20 minut. Pak volně přikryjte a nechte přibližně 10 minut stát.

Gurmet - prosinec 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Prosincové číslo Gurmetu je plné praktických rad a tipů na přípravu nejkrásnějších svátků roku – Vánoc. Najdete tu jak staročeské pokrmy, na kterých si pochutnávali naši předkové, tak tradiční a oblíbené štědrovečerní menu sestávající ze smaženého kapra a bramborového salátu.

Naučíme vás i další čtyři způsoby, na které můžete kapra připravit. Tipy na sváteční jídla – luxusní svíčkovou a pečené kuře s glazovanými šalotkami a šafránovým ovocem – nám dali také lektoři kurzů vaření s Gurmetem Michal Nikodem a Dalibor Navrátil. Vyhledali jsme pro vás recepty na téměř dvacet druhů vánočního cukroví, a také vám poradíme, jak nejlépe využít ořechy, které jsou právě na vrcholu sezony. Najdete tu také anglický vánoční dort, glazovanou šunku či francouzské vánoční poleno a jiné zahraniční sváteční speciality i recepty na jídla, která vaše trávení o svátcích opravdu nezatíží.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Nebo využijte nabídky výhodných balíčků s časopisy TV star a Glanc. Více informací najdete ZDE.