Na těsto
- hladká mouka 250 g
- mléko 20 ml
- voda (teplá) 85 ml
- sušené droždí 4 g
Ostatní
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Telecí žebra osolte a opepřete z obou stran. Vložte do pekáčku a přidejte nakrájenou cibuli, tymián, rozmarýn, kousky chilli papričky a mrkev. Přikryjte alobalem, vložte do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte doměkka.
- Celou řepu osolte, opepřete, zakápněte olejem, přidejte tymián a rozmarýn, zabalte do alobalu a vložte do trouby.
- Mezitím si připravte těsto: v míse smíchejte mouku, mléko, vodu a droždí, vytvořte těsto, misku zabalte do fólie a nechte vykynout na teplém místě.
- Vykynuté těsto vyválejte, přendejte na plech a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů.
- Teď si připravte křenovou omáčku: smetanu lehce vyšlehejte, nastrouhejte do ní křen, osolte, opepřete a promíchejte.
- Upečené maso oberte, nakrájejte nadrobno, dosolte a opepřete a přidejte petrželku.
- Chleba vyndejte z trouby, potřete omáčkou, nandejte nakrájenou řepu, maso, navrch znovu přidejte trochu omáčky a posypte rukolou pokapanou olivovým olejem.