návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Filipínské kebaby z bůčku

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 30 minut
Filipínské kebaby z bůčku
Autor: Marek Bartoš / Grilování Filipínské kebaby z bůčku
Bůček je vepřové maso prorostlé tukem, který dodá výslednému jídlu šťavnatost a chuť. Na gril se tohle maso báječně hodí, protože ho v podstatě nejde vysušit. Zkuste ho tentokrát připravit podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Dost netradiční marináda s citronovou limonádou vás mile překvapí.

Postup

  1. Maso nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Bambusové špejle namočte do studené vody. 
  2. V jiné misce smíchejte sójovou omáčku, limonádu, cukr, kečupu a citronovou šťávu. Osolte. Česnek oloupejte a stroužky prolisujte do misky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Promíchejte se zbylými surovinami v misce na marinádu a přelijte ji přes maso. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice alespoň na 1 hodinu. 
  3. Maso vytáhněte z lednice 30 minut před grilováním. Gril rozehřejte na střední žár, 230–290 °C. Maso napíchejte jako žížalky na špejle a grilujte je asi 10 až 12 minut dozlatova. Během grilování je potírejte zbylou marinádou. Hotové kebaby nechte asi 5 minut odpočívat.
Filipínské kebaby z bůčku
Autor: Marek Bartoš / Grilování Filipínské kebaby z bůčku

Grilování
Zdeněk Pohlreich

Chcete-li letos zažehnout gril ve velkém stylu, nebo naopak konečně nespálit ani klobásy, nechte se vést Zdeňkem Pohlreichem. Ve své knize Grilování vám ukáže přes 140 osvědčených receptů a tipů, díky kterým zvládnete grilovat jako profík a zároveň si party užít! Na grilu lze připravit téměř cokoliv, maso, ryby, zeleninu i dezerty, stačí ho jen správně rozpálit a pustit se do toho. Nákup surovin usnadní QR kód u každého receptu. Pokud chcete mít knížku i s podpisem mistra šéfkuchaře, objednejte si ji na webu www.pohlreich.shop
Vydalo nakladatelství Sevruga. 
 
Související témata: bůček , Hlavní jídla , Filipínská kuchyně