Filipínské kebaby z bůčku
Zdroj: Marek Bartoš / Grilování
Filipínské kebaby z bůčku
Zdroj:
Marek Bartoš / Grilování
Bůček je vepřové maso prorostlé tukem, který dodá výslednému jídlu šťavnatost a chuť. Na gril se tohle maso báječně hodí, protože ho v podstatě nejde vysušit. Zkuste ho tentokrát připravit podle receptu Zdeňka Pohlreicha. Dost netradiční marináda s citronovou limonádou vás mile překvapí.
4 porce
30 minut
filipínská
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Bambusové špejle namočte do studené vody.
-
V jiné misce smíchejte sójovou omáčku, limonádu, cukr, kečupu a citronovou šťávu. Osolte. Česnek oloupejte a stroužky prolisujte do misky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Promíchejte se zbylými surovinami v misce na marinádu a přelijte ji přes maso. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice alespoň na 1 hodinu.
-
Maso vytáhněte z lednice 30 minut před grilováním. Gril rozehřejte na střední žár, 230–290 °C. Maso napíchejte jako žížalky na špejle a grilujte je asi 10 až 12 minut dozlatova. Během grilování je potírejte zbylou marinádou. Hotové kebaby nechte asi 5 minut odpočívat.
Filipínské kebaby z bůčku
Zdroj: Marek Bartoš / Grilování
Filipínské kebaby z bůčku
Zdroj:
Marek Bartoš / Grilování