Suroviny
- vepřový bůček bez kůže 1 kg
Marináda
- sójová omáčka 250 ml
- limonáda 7UP 120 ml
- kečup 250 ml
- šťáva ze 2 citronů
- česnek 1 palice
- malá bílá cibule 1 ks
- tmavý přírodní krupicový cukr 5 lžic
- mořská sůl
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na proužky a dejte do mísy. Bambusové špejle namočte do studené vody.
- V jiné misce smíchejte sójovou omáčku, limonádu, cukr, kečupu a citronovou šťávu. Osolte. Česnek oloupejte a stroužky prolisujte do misky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Promíchejte se zbylými surovinami v misce na marinádu a přelijte ji přes maso. Promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a uložte do lednice alespoň na 1 hodinu.
- Maso vytáhněte z lednice 30 minut před grilováním. Gril rozehřejte na střední žár, 230–290 °C. Maso napíchejte jako žížalky na špejle a grilujte je asi 10 až 12 minut dozlatova. Během grilování je potírejte zbylou marinádou. Hotové kebaby nechte asi 5 minut odpočívat.
Filipínské kebaby z bůčku Zdroj: Marek Bartoš / Grilování