Suroviny
- filet z lososa 450 g
- fettuccine 350 g
- chřest (bez dřevnatých konců a rozpůlený) 10 ks
- citronová šťáva 2
- crème fraîche 150 ml
- sýr Philadelphia (light) 150 ml
- černý pepř
- rukola
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190 °C. Filety lososa zabalte do alobalu a pečte na plechu v troubě asi 30 minut.
- Vyndejte, nechejte 10 minut zchladnout, poté odstraňte z filetů kůži a maso natrhejte na větší kusy. Dejte stranou.
- Mezitím v lehce osolené vodě uvařte fettuccine podle návodu, na skus. Slijte a dejte stranou.
- Chřest povařte asi 5 minut, poté sceďte.
- Ve velké pánvi smíchejte citronovou šťávu, crème fraîche a philadelphii. Prohřejte na nízkém plameni asi 1–2 minuty.
- Přidejte fettuccine, poté vmíchejte chřest a kusy lososa. Promíchejte a dochuťte pepřem.
- Ihned podávejte ozdobené rukolou.