Suroviny
- máslová dýně 300 g
- Cibule 1 ks
- mletý kardamom 1/2 lžičky
- mletý římský kmín 1 špetka
- mletý koriandr 1 lžička
- kokosové mléko 500 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
- Olivový olej
- sýr Asiago DOP 100 g
- Smetana 300 g
- dýňová semínka 100 g
Postup přípravy
- Nakrájenou cibuli orestujte na oleji s kořením, přidejte na kostky nakrájenou dýni, opět orestujte a přidejte kokosové mléko. Vařte, dokud dýně nebude měkká. Polévku rozmixujte v mixéru do hladkého krému a dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
- Smetanu zavařte v rendlíku, stáhněte z ohně a vložte sýr Asiago nakrájený na kostky. Nechte ho ve smetaně rozpustit a vymíchejte do krému.
- Dýňová semínka opražte v pánvi nasucho, až lehce zhnědnou. Polévku naservírujte do talířů, pokapejte sýrovou omáčkou a ozdobte opraženými semínky.