Najděte si recept
Na co máte chuť?

Dva zimní saláty
V zimně jíme většinou více masa než v létě. Proč ale nevynechat těžké přílohy? Zkuste si k masu připravit tyto zimní saláty inspirované kodaňskými bistry. A k snídani vyzkoušejte výborný chlebíček s avokádem.
do 30 minut
Suroviny
Salát kaki s fetou:
Fenyklový salát s pomerančem:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Salát kaki s fetou: Ovoce kaki omyjte a nakrájejte na kousky. Přidejte semínka z granátového jablka, nahrubo nasekané ořechy, natrhanou mátu a sýr feta rozdrobený na větší kousky. Vše jemně zakápněte olivovým olejem a pár kapkami medu.
- Fenyklový salát s pomerančem: Fenykl omyjte a nakrájejte na velmi jemné plátky, které rozložte na velký talíř. Na něj rozložte tenké plátky pomeranče, předem namočené rozinky ve víně, nasekané mandle a sůl. Vše zasypte fenyklovými lístky. Salát pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Chlebíček s avokádem: Celozrnný chléb si nakrájejte na plátky. Avokádo zbavte slubky a pecky a dužinu nakrájejte na tenké plátky, které rozložte na chleby. Zasypte trochou nastrouhané citronové kůry, přidejte čerstvě namletý pepř, sůl a pokud máte i uzenou papriku. Nakonec zakápněte pár kapkami olivového oleje.
Dva zimní saláty, foto: Výpečky.com
Ochutnejte Výpečky!
Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.