Dušené kuře na hříbkách v krémové omáčce
Zdroj: FTV Prima
Dušené kuře na hříbkách v krémové omáčce
Zdroj:
FTV Prima
Pokud patříte k té většině národa, co miluje houby, oceníte nový recept, který předvedl Zdeněk Pohlreich ve čtvrtém dílé nové řady pořadu Šéfem za pár minut. Možná trochu netradiční spojení houbové omáčky s kuřetem vás překvapí jemnou delikátní chutí, v této podobě možná houby zachutnají i dětem.
Postup přípravy
-
Naporcujte kuře na osm částí: oddělte stehna a v kloubu je rozřízněte napůl, hruď rozčtvrťte a odstraňte páteř. Kousky kuřete osolte a opepřete ze všech stran. Na pánvi rozehřejte máslo a kousky masa na něm opečte z obou stran.
-
Přihoďte k masu tři stroužky česneku a snítku tymiánu. Opečené kuře dejte stranou do pekáčku a na pánev přilijte k výpeku bílé víno. Nechte víno odpařit a do omáčky vraťte kusy masa. Vše zalijte drůbežím vývarem, přidejte pár kousků hříbků a přikryjte pokličkou nebo pečicím papírem s otvorem uprostřed. Duste zhruba 40 minut. Pokud nemáte čerstvé hříbky, můžete sušené namočit předem na chvíli do vody.
-
Mezitím v kastrůlku rozpusťte další máslo, přisypte hladkou mouku. Míchejte, dokud jíška nebude zlatá. Pak maso vyndejte z omáčky vedle do mísy a omáčku přeceďte. Přidejte do ní jíšku a pro jistotu rozmixujte ponorným mixérem. Nasypte zpátky do omáčky houby a vraťte do ní maso a celé jídlo ještě 10 minut provařte.
-
Zjemněte jídlo trochou smetany a můžete podávat třeba s těstovinami.
Dušené kuře na hříbkách v krémové omáčce 2
Zdroj: FTV Prima
Dušené kuře na hříbkách v krémové omáčce 2
Zdroj:
FTV Prima