Zdeněk Pohlreich

Dušené kuře na hříbkách v krémové omáčce

Moje hodnocení
7x

Pokud patříte k té většině národa, co miluje houby, oceníte nový recept, který předvedl Zdeněk Pohlreich ve čtvrtém dílé nové řady pořadu Šéfem za pár minut. Možná trochu netradiční spojení houbové omáčky s kuřetem vás překvapí jemnou delikátní chutí, v této podobě možná houby zachutnají i dětem.

4 porce
60 minut

Postup přípravy

  1. Naporcujte kuře na osm částí: oddělte stehna a v kloubu je rozřízněte napůl, hruď rozčtvrťte a odstraňte páteř. Kousky kuřete osolte a opepřete ze všech stran. Na pánvi rozehřejte máslo a kousky masa na něm opečte z obou stran.
  2. Přihoďte k masu tři stroužky česneku a snítku tymiánu. Opečené kuře dejte stranou do pekáčku a na pánev přilijte k výpeku bílé víno. Nechte víno odpařit a do omáčky vraťte kusy masa. Vše zalijte drůbežím vývarem, přidejte pár kousků hříbků a přikryjte pokličkou nebo pečicím papírem s otvorem uprostřed. Duste zhruba 40 minut. Pokud nemáte čerstvé hříbky, můžete sušené namočit předem na chvíli do vody.
  3. Mezitím v kastrůlku rozpusťte další máslo, přisypte hladkou mouku. Míchejte, dokud jíška nebude zlatá. Pak maso vyndejte z omáčky vedle do mísy a omáčku přeceďte. Přidejte do ní jíšku a pro jistotu rozmixujte ponorným mixérem. Nasypte zpátky do omáčky houby a vraťte do ní maso a celé jídlo ještě 10 minut provařte.
  4. Zjemněte jídlo trochou smetany a můžete podávat třeba s těstovinami.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Zdeněk Pohlreich

Taková normální kuchařka Zdeněk Pohlreich

Každá správná grilovací párty je neodmyslitelně spojená hlavně s masem a i v této knize ho najdete hojně. Nabízí ale i recepty, které reflektují probíhající změnu životního stylu. Není totiž pochyb o tom, že lidé začínají jíst jídla lehčí a lépe stravitelná. A pestrost a rovnováha v jídle jsou stejně důležité a zábavné jako pestrost a rovnováha v komplexním životě. Zahrada je v létě navíc plná lákavých čerstvých surovin a nabízí spoustu inspirace.

Kuchařka navazuje na předešlé knihy Zdeňka Pohlreicha z posledních let, kdy kuchařské ego hodně ustoupilo potřebám obyčejného člověka a recepty jsou tvořené z běžně dostupných produktů a postupy jsou jednoduché, takže si s nimi poradí úplně každý.

Vydalo nakladatelství Sevruga.


Přečtěte si také

Recepty