Anneka Manning

Důlkové koláčky plněné džemem

Moje hodnocení
4x

Tyto tradiční koláčky se skvěle hodí na pečení s dětmi, protože jejich příprava zahrnuje hodně „žmoulání“ těsta a „píchání“ do něj prstem. Můžete použít takový džem, jaký máte zrovna po ruce – meruňkový, jahodový, ze směsi lesního ovoce nebo švestkový, hodí se každý. A kdyby byl ještě k tomu domácí…

1 porce
60 minut

Suroviny

  • máslo pokojové teploty, nakrájené na kostky 125 g
  • extra jemný cukr krupice 75 g
  • vanilková esence nebo extrakt 1 lžička
  • hladká mouka 185 g
  • pudinkový prášek, vanilkový 35 g
  • kypřicí prášek 1/2 lžičky
  • mléko 2 lžíce
  • malinový džem nebo jiný džem dle vaší volby 85 g

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C nebo 160 °C v případě použití funkce horký vzduch. Vyložte dva velké plechy pečicím papírem.
  2. Pomocí elektrického ručního šlehače nebo kuchyňského robota vyšlehejte máslo, cukr a vanilkovou esenci nebo extrakt do světlé krémovité konzistence. Prosejte společně mouku, pudinkový prášek a prášek do pečiva. Přidejte je do máslové směsi spolu s mlékem a zapracujte na nejnižší otáčky, dokud se nevytvoří hladké poddajné těsto.
  3. Nabírejte polévkové lžíce těsta a válejte z nich kuličky, které pokládejte 5 cm od sebe na plech. Každou kuličku zploštěte tak, aby měla průměr asi 4 cm a tloušťku asi 1 cm. Prstem nebo koncem vařečky udělejte do každé placičky důlek o průměru asi 2 cm. Do každého důlku dejte asi ½ čajové lžičky džemu.
  4. Pečte v předehřáté troubě 20 minut, v polovině pečení plechy prohoďte. Koláčky by měly být zlatavé a propečené. Nechte je na plechách, dokud zcela nevychladnou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Anneka Manning

Knihy Omega Anneka Manning

Ať už jste začátečník, nebo pečete často, tato kniha pro vás bude užitečná. Anneka Manning vám odhalí 10 postupů, které jsou základem pro každé pečení.

Kniha obsahuje 90 receptů na sladké i slané pečené dobroty, s jejichž pomocí se stanete zručnějšími a bude z vás pekař, jak má být!

"Tato kniha je absolutně skvělá, zaujala mě hned od první stránky. Anneka přistupuje k pečení logicky, dělí své recepty do skupin podle postupů. Je geniální. Každý recept vypadá chutně. Zaručuji vám, že tato kniha se stane klasikou." Stephanie Alexander

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty