Suroviny
- Kokosový olej 30 g
- javorový sirup 75 ml
- mletá skořice 1 lžička
- ovesné vločky 300 g
- dýňová semínka 30 g
- slunečnicová semínka 30 g
- mandlové plátky 75 g
- lískové ořechy (nahrubo nasekané) 75 g
- ovoce (sušené ovoce (brusinky, třešně, rozinky, vypeckované datle, nahrubo nakrájené)) 115 g
- kokos (opražené kokosové vločky) 30 g
- chia semínka 1 lžíce
- lněná semínka (zlatá ) 1 lžíce
- sůl (jemná ) 1/4 lžičky
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 160 °C. Pokud je kokosový olej ztuhlý, rozehřejte ho v malém kastrůlku. Jakmile bude rozpuštěný, sundejte ho z plotýnky a zašlehejte k němu javorový sirup, sůl a skořici.
- Ve velké míse promíchejte vločky, dýňová a slunečnicová semínka a ořechy. Navrch nalijte směs s javorovým sirupem a vše velmi dobře promíchejte.
- Granolu rozestřete na 2 velké plechy. Dejte je do střední části trouby a granolu pečte 30–40 minut, každých 10 minut ji promíchejte. Měla by být v jedné vrstvě, aby se opékala stejnoměrně dozlatova. Jakmile bude zlatohnědá a křupavá, je hotová.
- Nechte ji vychladnout, pak promíchejte se sušeným ovocem, opraženými kokosovými vločkami, chia a lněnými semínky. Podávejte ji s nemléčným jogurtem nebo rostlinným mlékem a čerstvým ovocem. Ve vzduchotěsné nádobě uchováte granolu až 2 týdny.
Domácí supersemínková granola Zdroj: Máme doma vegana