zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Domácí supersemínková granola
Autor: Máme doma vegana Domácí supersemínková granola

Domácí supersemínková granola

Hodnoceno: 3x
Granola je skutečná lahůdka a miluje ji snad každý. Tato je vytvořena s ohledem na potřeby veganů a maximální zdravotní benefity – ale ani ty chuťové nezůstávají pozadu. Výživné vločky uvolňují energii jen zvolna a pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi. Ořechy a semínka poskytují zdravé nenasycené tuky a základní vitaminy skupiny B.
do 1 hodiny
12 porcí

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 160 °C. Pokud je kokosový olej ztuhlý, rozehřejte ho v malém kastrůlku. Jakmile bude rozpuštěný, sundejte ho z plotýnky a zašlehejte k němu javorový sirup, sůl a skořici.
  2. Ve velké míse promíchejte vločky, dýňová a slunečnicová semínka a ořechy. Navrch nalijte směs s javorovým sirupem a vše velmi dobře promíchejte.
  3. Granolu rozestřete na 2 velké plechy. Dejte je do střední části trouby a granolu pečte 30–40 minut, každých 10 minut ji promíchejte. Měla by být v jedné vrstvě, aby se opékala stejnoměrně dozlatova. Jakmile bude zlatohnědá a křupavá, je hotová.
  4. Nechte ji vychladnout, pak promíchejte se sušeným ovocem, opraženými kokosovými vločkami, chia a lněnými semínky. Podávejte ji s nemléčným jogurtem nebo rostlinným mlékem a čerstvým ovocem. Ve vzduchotěsné nádobě uchováte granolu až 2 týdny.
Domácí supersemínková granola
Autor: Máme doma vegana Domácí supersemínková granola

reklama

Máme doma vegana

Když se někdo z členů rodiny rozhodne přejít na veganské stravování, nemusí to znamenat větší zátěž při přípravě rodinných jídel ani ošklíbání „masožravců“ nad talířem s večeří. Kuchařka Máme doma vegana přináší svěží, zdravé recepty na jídla připravovaná z rostlinných surovin, které se dají snadno upravit tak, aby vyhovovala i pojídačům masa a vegetariánům, případně může být inspirací pro rodiny, které přecházejí na flexitariánství. Najdete tu pokrmy na každý den a pro každého, od snídaní přes svačiny k hlavním chodům a lahodným dezertům, s nutričními tipy a flexibilními možnostmi – to všechno z knihy Máme doma vegana dělá nepostradatelnou kuchařku pro 21. století.

Vydalo nakladaelství Esence.

Související témata: granola , ořechy , ovesné vločky , Sladké