zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Autor: Akademie kvality Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami

Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami

Hodnoceno: 11x
Pamatujete si, jak jste vašim dětem „ujídali“ přesnídávky? Nebo když jste si na nich pochutnávali coby prcci? Přestože jsou běžně k sehnání v obchodech, můžete zkusit změnu a připravit si vlastní ovocnou pochoutku. Náš recept je namíchaný z jablek, mrkve, medu a vloček.
do 1 hodiny
1 litr porce

Možná si říkáte, proč jsme přidali také vločky, protože běžně se do přesnídávek nedávají. Důvod je prostý. Svačinka bude o něco výživnější, protože vločky dodají další vlákninu, mangan a mnoho dalších prospěšných látek. Navíc jejich pravidelná konzumace dokáže upravit hladinu cholesterolu v krvi. Co vy na to? Vyzkoušíte tento lahodný elixír nabitý vitaminy a minerály? 

reklama

Suroviny (1 litr porce)

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malá kolečka, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme do měkka.
  2. Když je mrkev měkká, přihodíme nadrobno nakrájená jablka a 3 lžíce vloček. Dolijeme vodu, aby byla jablka skoro celá pod vodou. Vaříme dalších 15 minut.
  3. Po rozvaření mrkve a jablek přelejeme směs do mixeru a mixujeme dohladka. Dochutíme medem.

PRIMA TIP: Jak pomoci organismu vstřebat z přesnídávky co nejvíce vitaminů? Doplňte ji o trochu kvalitního tuku, protože některé vitaminy (A, D, E, K) jsou rozpustné právě v tucích. 

Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.

Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Autor: Akademie kvality Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami
Autor: Akademie kvality Domácí přesnídávka s mrkví, jablkem a vločkami

reklama