Suroviny
- mrkev 200 g
- jablka 3 ks
- ovesné vločky 3 lžíce
- med 2 lžíce
Možná si říkáte, proč jsme přidali také vločky, protože běžně se do přesnídávek nedávají. Důvod je prostý. Svačinka bude o něco výživnější, protože vločky dodají další vlákninu, mangan a mnoho dalších prospěšných látek. Navíc jejich pravidelná konzumace dokáže upravit hladinu cholesterolu v krvi. Co vy na to? Vyzkoušíte tento lahodný elixír nabitý vitaminy a minerály?
Postup přípravy
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na malá kolečka, vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Pomalu vaříme do měkka.
- Když je mrkev měkká, přihodíme nadrobno nakrájená jablka a 3 lžíce vloček. Dolijeme vodu, aby byla jablka skoro celá pod vodou. Vaříme dalších 15 minut.
- Po rozvaření mrkve a jablek přelejeme směs do mixeru a mixujeme dohladka. Dochutíme medem.
PRIMA TIP: Jak pomoci organismu vstřebat z přesnídávky co nejvíce vitaminů? Doplňte ji o trochu kvalitního tuku, protože některé vitaminy (A, D, E, K) jsou rozpustné právě v tucích.
Další tipy a informace o kvalitních potravinách najdete na webu www.akademiekvality.cz.