Limonáda (6 porcí)
Tequila (1 koktejl)
- jahody (zralé, bez stopky) 3 ks
- tequila 50 ml
- limetková šťáva z 1/2 limety
- tonic (nebo sodovka) 50 ml
Postup přípravy
- LIMONÁDA: Nejprve si připravte sirup. Cukr smíchejte s 500 ml vody a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
- Jahody rozmixujte s 250 ml vody na hladké pyré. Ve džbánu ho promíchejte s cukrovým rozvarem, citronovou šťávou a zbylou vodou a dejte vychladit.
- Před podávání ozdobte plátky ovoce a bylinkami, případně kostkami ledu.
- TEQUILA: Jahody dejte do sklenice, v níž budete koktejl podávat, a rozmačkejte je, resp. rozetřete barmanským tloukem. Přidejte tequilu, limetovou šťávu a tonik a podávejte na ledu.
PRIMA TIP: V domácích limonádách se obvykle jen promíchá cukr s vodou, ale v jednoduchém rozvaru se cukr lépe rozpustí, dodá limonádě lehkou viskozitu a příjemnější chuť.