Domácí jahodová limonáda a jahodová tequila

Moje hodnocení
0x

V létě bývá klasickým osvěžujícím nápojem domácí citronáda. Jakmile se objeví čerstvé jahody, můžete ji dotáhnout ještě dál a výš. Tělo vyhládlé po tekutinách i vitaminech vám poděkuje stejně jako vaše děti, rodina a/nebo hosté. A že máte rádi gin and tonic? Klidně, ale drinkem pro dospělé je toto léto jahodová tequila.

1 porce
30 minut

Limonáda (6 porcí)

  • čerstvé jahody 2 hrnky
  • voda 1,8 l
  • cukr 200 g
  • čerstvě vymačkaná citronová šťáva 500 ml
  • nakrájené jahody, plátky citronu a lístky bylinek na ozdobu

Tequila (1 koktejl)

  • zralé jahody, bez stopky 3 ks
  • tequila 50 ml
  • šťáva z 1/2 limety
  • tonik nebo sodovka 50 ml

Postup přípravy

  1. LIMONÁDA: Nejprve si připravte sirup. Cukr smíchejte s 500 ml vody a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Jahody rozmixujte s 250 ml vody na hladké pyré. Ve džbánu ho promíchejte s cukrovým rozvarem, citronovou šťávou a zbylou vodou a dejte vychladit.
  3. Před podávání ozdobte plátky ovoce a bylinkami, případně kostkami ledu.
  4. TEQUILA: Jahody dejte do sklenice, v níž budete koktejl podávat, a rozmačkejte je, resp. rozetřete barmanským tloukem. Přidejte tequilu, limetovou šťávu a tonik a podávejte na ledu.

PRIMA TIP: V domácích limonádách se obvykle jen promíchá cukr s vodou, ale v jednoduchém rozvaru se cukr lépe rozpustí, dodá limonádě lehkou viskozitu a příjemnější chuť.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty